2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Mağdur kız ifade değiştirdi

Samsun'da, evden kaçan 15 yaşındaki kızı alı koyup ırzına geçtiği iddiasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle 4 yıldır yargılanan yaşlı adam, kızın ifade değiştirmesi ve şikayetçi olmaması üzerine beraat etti.


Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, olay tarihinde 15 yaşında olan ve evden kaçan M.K.'yi evinde alıkoyup ırzına geçtiği iddiasıyla hakkında dava açılan Muzaffer K.'nin (65) yargılanması sona erdi. 4 yıldır yargılanan Muzaffer K., "Ben kimseyi zorla alıkoymadım. M.K.'nin babası Abidin K., arkadaşım olur. Bu kız evden kaçıp evime gelip kaldı diye 40 gün cezaevinde kaldım. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
M.K. ise daha önceki verdiği ifadede, Muzaffer K.'nin kendisine bir kez zorla tecavüz ettiğini kendisinin ise aynı şahısla 2 kez rızayla ilişkiye girdiğini ileri sürmüş, ancak daha sonra ifade değiştirerek, kendisini zorla alıkoymadığını ve ilişkiye girmediğini iddia etmişti.


Mahkeme heyeti, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Muzaffer K.'nin kızın rızasıyla evinde kaldığından alıkoyma suçundan beratına, ırza geçme suçundan ise mağdurenin şikayetçi olmamasından dolayı davanın düşmesine karar verdi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 18:33:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?