6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Mahalle sakinlerinin moloz tepkisi

Samsun Çay Mahallesi'nde, 'Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında başlanan yıkım çalışmasında oluşan molozlar, mahalle sakinlerini rahatsız etti.

Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ'nin Kentsel Dönüşüm Projesi kapmasında Çay Mahallesi'nde 200'ü tapusuz ve 180'i tapulu olmak üzere 380 evin yıkılarak yeniden modern şekilde inşa edilmesi için çalışmalarına başlamasına, evleri mahkemelik olan vatandaşlar tepki gösterdi.

Yaklaşık 70 kişinin mahkemesi devam ederken, evleri anlaşma yaparak veren vatandaşların hanelerinin yıkımına ise başlandı. Yıkım çalışmaları sonucunda oluşan molozların çevre kirliği oluşturduğunu, yıkım nedeniyle mahalleye hırsızların geldiğini ve başka bölgelerden gelen kişilerin mahalleye çöp döktüğünü iddia eden mahalle sakinleri, önlem alınmasını istedi. Çocukların sokakta oynayamaz duruma geldiğini, sağlık açısından tehdit oluştuğunu öne süren mahalle sakinleri, tedbir alınması gerektiğini belirtti. Ev, iş yerleri ve arsalarının çok ucuza alındığını ileri süren mahalle sakinleri, yaptıkları eylemde projeye de karşı çıktı.

Mahallenin çöplüğe döndüğünü, sağlık açısından büyük risk oluştuğunu ifade eden mahalle sakini Mustafa Karabaşoğlu, artık evlerinden dışarı çıkamaz olduklarını, evlerinin çevrelerinin dahi çöp ve molozlarla dolduğunu kaydetti. Kendilerine yapılan ödemeleri az bulduklarını belirten Hatice Güleç, mahalledeki insanların evlerini terk etmediği için yıldırma politikalarının uygulandığı iddia etti.

Görevliler ise proje kapsamında yasal olarak evlerini teslim eden vatandaşların binalarının yıkımını sürdürüyor.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 16:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?