5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Mahalleli yolu trafiğe kapattı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 20 gündür susuzluk çeken vatandaşlar, belediye önünde toplanarak yolu trafiğe kapattı. 

Yaklaşık 20 gündür Vezirköprü'nün büyük bir çoğunluğunda içme suyu sıkıntısı yaşanıyor. Aşırı sıcakların yaşandığı bu günlerde su sıkıntısı yaşayan vatandaşlar, belediyeye tepki gösterdi. Vezirköprü'de yaşanan su sıkıntı yüzünden ilçede 8 saat arayla su verilmeye çalışılırken, Esentepe Mahallesi sakinleri, 20 gündür sularının akmadığını belirterek, belediye önünde toplandı. Belediyenin önündeki caddeyi yarım saat trafiğe kapatan mahalleli, su sorununun çözülmesini istedi. 

20 gündür sularının akmadığını belirten Esentepe Mahallesi sakinleri, "Susuz hayat olmuyor. Madem ki ilçemizde su sıkıntısı var, yetkililer niçin çözüm bulmuyor?" diye tepki gösterdi. 

Daha sonra belediye binasına çıkarak Belediye Başkanı Osman Özer'le görüşen mahalleli, yaşadıkları su sıkıntısını Başkan Özer'e anlattı. Sularının ne zaman akacağını soran mahalleliye Başkan Özer, su depolarında su sıkıntısı yaşandığından 8 saat arayla mahallelere su verilmeye çalışıldığını ifade ederek, "Depolarımızda yeterli su olmadığı için su sıkıntısı yaşıyoruz. 4 ayrı depodan su basmamıza rağmen yeterli suyumuz olmadığı için su kesintileri yapmak mecburiyetindeyiz. Bazı bölgelere de 24 saat su verilmek mecburiyetindeyiz. Bunlar hastane ve çarşı bölgesi. Bunun dışında olan mahallelerimize 8 saat arayla su veriliyor. Esentepe Mahallesi'nde yaşanan su problemine geçici çözüm olarak itfaiye ile günlük su taşınacak. Esentepe Mahallesi ile ilgili çalışmalara başlayarak kalıcı çözüm bulacağız" dedi. 

Esentepe Mahallesi Muhtarı Semra Ersoy ise, "Mahallemizde 20 gündür su yok. Mahalle sakinlerinin birçoğu günlerdir süren susuzluk nedeniyle gündelik işlerini yapamıyor" diye yakındı. 

Esentepe Mahallesi sakinleri de, "Belediyemiz yaşadığımız su işkencesini umarız en yakın zamanında çözer" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 14:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?