6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Maille gelen kardeş okul

Belçika Ordenerde şehri Sindbernardus Koleji Lise 3. sınıf öğrencilerinin Samsun Fevzi Çakmak Lisesi'ne gönderdiği mail, iki okulun kardeş okul olmasını sağladı.

Samsun'u ziyaret eden Belçikalı öğrenciler, tarihi ve turistik mekanları gezdi. Sindbernardus Kojeji öğrencilerinin yaklaşık 4 ay önce Fevzi Çakmak Lisesi Yabancı Dil Bölümü 3. sınıf öğrencilerine gönderdiği mail ile iki okul arasında dostluk başladı.

Fevzi Çakmak Lisesi'nin davetlisi olarak Samsun'a gelen Belçikalı 22 öğrenci ve 3 öğretmen, Fevzi Çakmak Lisesi Yabancı Dil Bölümü 3. sınıf öğrencileri ve öğretmenleriyle birlikte Bandırma Vapuru ve Hayvanat Bahçesi'ni ziyaret etti, Büyükşehir Belediyesi'nin gezi otobüsüyle Sahil Yolu'nu gezdi. Belçikalı öğrencilerin tercümanlığını, Fevzi Çakmak Lisesi öğrencileri yaptı. Belçikalı öğrenciler, Türk insanını sıcak kanlı ve misafirperver bulduklarını belirterek, çok güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

Yaklaşık 4 ay önce çekilen mail sonucu 11 öğrenci ve 5 öğretmenle 19-25 Nisan tarihleri arasında Belçika'nın Ordenerde şehrine gittiklerini ifade eden Fevzi Çakmak Lisesi Müdürü Salih Şener, "Kendileri bizi Belçika'da çok iyi ağırladı. Sonra biz de onları buraya davet ettik.Türk insanının gelenek ve göreneklerini görmeleri ve yakından tanımalarını istedik. Bu türlü ziyaretler her zaman için barış ortamını meydana getirir. Amacımız geleceğin gençleri arasında barış ortamını sağlamak" dedi.

Geziye, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Belediyesi'nin de katkı sağladıkları açıklandı. Belçika'nın Ordenerde şehrinden dün gelen öğrencilerin, 20 Mayıs'a kadar Fevzi Çakmak Lisesi öğrencileri tarafından evlerinde ağırlanacağı belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2008 Perşembe 13:47:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?