5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Makedon dansçılar birinciliği kaptı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 26.'sı düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali'nin son gününde gerçekleştirilen Uluslararası Altın Sülün Halk Dansları Yarışması'nda Makedonya ekibi birinci oldu.

Neco Gazinosu Sultan Salonu'nda yapılan ve KKTC, Gürcistan, Meksika, Romanya, Bulgaristan, Macaristan, Polonya, Makedonya, Moldova, Rusya, Sırbistan, Bosna Hersek, Sudan, Hindistan, Slovenya, Venezüella, Adıgey, Sudan ve Türk Halk Dansları ekiplerinin katıldığı festivalde finalde Makedonya, Rusya, Sudan, Adıgey, Slovenya, Venezüela, Meksika ve Moldova yarıştı.
 
Finale büyük ilgi gösteren Samsunlular, ekiplerin gösterilerini beğeniyle izledi. Meksika, Sudan ve Moldavalı ekiplerin ilginç kıyafetleri ve yöresel dansları büyük ilgi topladı. Yarışmanın favorisi olarak gösterilen Adıgey Halk Dansları Ekibi'nin gösterisi sırasında salonda bulunan vatandaşlar, gösteri boyunca alkışlarla tempo tuttu. Ekiplerin performanslarını değerlendiren jüri üyeleri, yarışma galibini seçmekte ise zorlandı. Gürcistan, KKTC, Türk Halk Oyunu ekipleri de gecede gösteri yaptı. Özellikle 14 yaş altı Gürcistan ekibi halk oyunu ekibinin Kafkas oyunu ayakta alkışlandı. Yapılan değerlendirme sonucunda en yüksek performansı gösterdiği belirlenen Makedonya, Altın Sülün Halk Dansları Yarışması'nın birincisi oldu. Yarışma sonuçlarının açıklandığı sırada birinci olduklarını öğrenen Makedon dansçılar, sevinç gösterisi yaptı. Davul ve zurna eşliğinde oynayan dansçılar sevinçlerini salon dışına da taşıdı. Adıgey Halk Dansları Ekibi ikinci olurken, Rusya ise üçüncülükle yetindi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Makedonya Halk Dansları Ekibi'ne birincilik kupasını verdi. Seneye yapılacak festivale Makedonya Ekibi onur konuğu olarak katılacak.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 11:36:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?