4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Mali krize çözüm aranıyor

Samsun Valisi Mustafa Demir, Samsunspor’un içinde bulunduğu ekonomik darboğazdan çıkması için şehrin ve işadamlarının takımlarına sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Samsunspor’un içinde bulunduğu mali krizden kurtarılması için, Vali Mustafa Demir,Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, Alt kademe belediye başkanları Süleyman Kaldırım, Osman Genç, Bafra Belediye Başkanı Şükrü Neiş, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Samsunspor yöneticileri Tarık Kaptan, Ercan İnce, Naci Pınar ve SAMEKAD Başkanı Galip Asal’ın katılımı ile Büyük Samsun Oteli’nde toplantı yapıldı.

Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Mustafa Demir, Samsunspor’un mutlaka bir hedefinin olması gerektiğini belirtti. Samsunspor’un Karadeniz’in en büyük şehri olan Samsun’a lüks olmadığını dile getiren Vali Demir, "Samsunspor ligde iyi bir konumda. Ancak mali sorunları var. Biraz ekonomik destek olsa daha iyi konuma gelecek. Şehirle, dışarıdaki Samsunlularla birleşme adına biraz daha mesafe alınması lazım. Daha fazla sahip çıkmaları gerekir. Çünkü Samsunspor’un, Samsun’un tanıtımında çok önemli bir rolü var. Samsun’da, Samsunsporluluk ruhunu yeşertmek ve yüceltmek için neler yapabiliriz onu tartışacağız. Samsunlular ile Samsunspor’u bütünleştirmek için neler yapabiliriz onları görüşeceğiz. Bu konuda elimizden geleni yapacağız" dedi.

Samsunspor’un kendisinden bekleneni fazlasını verebildiğini, şehrin de takımına sahip çıkması halinde ekonomik sorunlarının da çözülebileceğini ifade eden Demir, "Bu sorunları aşmak Samsunluluk ruhu ve Samsunspor’u sevme bilincine bağlı. Şehrin yönetenlerin belli bir sosyal girişimlerinin dışında herhangi bir baskısı ve zorlaması ile mali sorunların aşılması mümkün değil. Taraftarlarda bilet alıp maça gelerek takımına destek olma sorumluluğu içinde olmalı. Şehrin ileri gelen işadamları elini cebine atıp, şehrin en önemli tanıtım aracı olan Samsunspor’a sahip çıkmalı. Bu yükün paylaşılması lazım. Samsunspor hem çok iyi bir yerde hem de çok iyi ve lekesiz bir ismi var. Samsun dışında iş yapan bir sürü Samsunlu işadamı var. Bunların Samsunspor’a sahip çıkması ve şehre olan vefa borçlarını ödemesi gerekir. Samsunspor, Karadeniz en büyük şehri olan Samsun’a lüks değil. Bizde mali sorunların aşılması için elimizden gelen desteği vereceğiz" diye konuştu.

samsun
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2004 Salı 16:24:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?