2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Maliye bürokratlarına tepki

Turkiye Kamu-Sen Samsun Il Temsilciligi uyeleri, yaptiklari eylemle Maliye Bakanligi calisanlarinin sorunlarinin cozulmesini istedi.


Defterdarlik onunde Turkiye Kamu-Sen Samsun Sube Baskani Ahmet Keskin'in yaptigi basin aciklamasina sendika yoneticileri ve maliye calisanlari katildi. Keskin, 4688 Sayili Kanun'un 22. madde hukmu geregince kamu kurumlarinda en fazla uyeye sahip yetkili sendika ile o kurumdaki kamu isveren vekilleri arasinda her yil Nisan ve Ekim aylarinda kurum idari kurul toplantilari yapildigini, ancak Maliye Bakanligi ve Gelir Idaresi Baskanligi'nda yapilan Kamu Ihale Kurumu (KIK) toplantilarinda her iki kurum burokratlarinin kabul edilemez yaklasimlarinin bugun bu tavri sergilemelerine neden oldugunu soyledi.

Maliye Bakanligi'nin en tepesindeki burokratlarin memurlarina sasi baktiklarini, mevcut sorunlari cozmeyip, calisanlarin beklentilerini yerine getirmeyerek de 'diktator' bir anlayisla kurumu idare etmeyi benimsediklerini savunan Keskin, "Kisacasi, Maliye calisanlarina ve sendikamiza cozum yeri olarak sokaklar gosterilmistir. Ancak sendikamizin sorunlarin cozumunde oncelikli olarak diyalog ve uzlasi yontemini tercih ettigini, cozumun bu yontemle gerceklesmemesi halinde ise 'gozunu budaktan esirgemeden' her turden eylem ve etkinlikleri yapmaya muktedir oldugunu, bizlere sokaklari gosterenlere buradan bir kez daha haykirarak hatirlatmak istiyoruz.

Artik sozun bittigi yere gelinmistir. Maliye calisanlarinin gasp edilmis haklari elde edilinceye kadar tarih ve bicimleri genel merkezimiz tarafindan bildirilecek olan eylemler surecini bugun itibariyle baslatmis bulunmaktayiz. Bugun burada ve Turkiye genelinde gerceklesen kitlesel basin aciklamalari bir uyari niteligindedir. Bu uyarimizi Maliye burokratlarinin iyi okumasi ve degerlendirmesi beklentimizdir. Aksi halde bu eylemin devami, tum illerden Maliye calisanlarinin katilimiyla 25 Mayis 2009 Pazartesi gunu Ankara'da bakanlik onunde gerceklestirilecektir" diye konustu.

İha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 17:01:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?