5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Maliye çalışanlarına tatil yok

Maliye Bakanlığı'na bağlı Vergi Dairesi Başkanlıkları bünyesinde çalışan personelin, Kurban Bayramı ve yılbaşının aynı zamana denk gelmesi sebebiyle 6 gün aralıksız olarak çalışacağı bildirildi. 

Gelir İdaresi Daire Başkanlığı adına Uygulama ve Veri Yönetimi Daire Başkanı Mustafa Erdin tarafından Vergi Dairesi Başkanlıkları'na gönderilen genelgeyle, 30 Aralık 2006 ve 04 Ocak 2007 tarihleri arasında sıkı bir çalışma temposu içine girilmesi istendi. Samsun Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, genelgenin gereği olarak her 1 ekipte bir denetmen, 2 yoklama memuru ve 1 şoförün görevlendirileceğini dile getirerek, "Yılbaşı ve Kurban Bayramı tatili aynı döneme denk geldi. Eğlence mekanları başta olmak üzere etkin ticari faaliyetlerin yürütüleceği mekanlarda denetimlerimizi arttıracağız. Ayrıca kurban kesim yerlerinde kesim için alınan ücretlerin vergilendirilmesi de gerekmektedir. Bunları da takip edeceğiz. Özellikle yılbaşı gecesi yemekli, içkili eğlence yapılan yerlerde sabaha kadar denetimlerimiz sürecek. Bize tatil yok. Sıkı bir çalışma temposuna hazırlanıyoruz" dedi. 

Ayrıca, topladıkları fiş ve faturalarla vergi indiriminden yararlanacak olan çalışanların sahte belge kullanımına tevessül etmemesi gerektiği uyarısı da yapıldı. Sahte belge kullanan memurlara disiplin cezası verileceğini, ücretlilerin ise iş akdinin tek taraflı ve tazminatsız feshedileceğini hatırlatan Sevgi, "Yılbaşı ve kurban bayramı denetimlerimizin dışında vergi iade fişlerini de sıkı takibe aldık. 20 Aralık'tan beri çalışmalarımız sürüyor. Vergi indiriminden yararlanacak vatandaşlarımız sahte belgelere itibar etmemeli. Ayrıca, sahte belgeleri kullananlar ile birlikte belgeleri kabul eden kurum ve işletmelerin de sorumluluklarının bulunduğu unutulmamalı" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 13:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?