2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Maliye memuruna 10 yıl hapis

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi döner sermayesinden zimmetine 438 bin 500 YTL geçirdiği iddiasıyla yargılanan maliye memuru, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davada, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği ve nitelikli zimmet suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakkında dava açılan Ekrem İ.'nin yargılanması sona erdi. 1 yıl 2,5 ay tutuklu kaldıktan sonra yaklaşık 1,5 yıl önce tahliye olan ve tutuksuz olarak yargılanan Ekrem İ., zimmetine geçirdiği iddia edilen miktarın çok fazla gösterildiğini ileri sürerek, kendisinin yaklaşık 150 bin TL aldığını söyledi. Kendini savunan Ekrem İ., "Eylül 2002 ve Haziran 2006 tarihleri arasındaki banka hesaplarını şahsıma zimmet olarak göstermişler. Tüm firma ve eczanelerin ödemelerini benim üzerime yıkmışlar. Ben ödeme listelerini hazırlıyorum. Üniversitenin hesabına onlar yatırıyor. Bu miktar Döner Sermaye Saymanlığı'nın çıkardığı zimmet. Kasa açığı olan yaklaşık 100 bin TL'nin benimle bir alakası yok" dedi.

Mahkeme heyeti, toplanan deliller doğrultusunda Ekrem İ.'yi basit zimmet suçundan 6 yıl 8 ay, sahtecilik suçundan da 3 yıl 4 ay olmak üzere toplam 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 15:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?