6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

MAN hedeflerini revize etmedi

MAN Kamyon ve Otobüs A.Ş. Yürütme Kurulu Başkanı Tuncay Bekiroğlu, MAN'ın kriz karşısında dirençli olacağını söyledi.


Dünya ve Türkiye'de küresel bir kriz yaşandığını dile getiren Bekiroğlu, Türkiye'de ki ekonomik kriz ve 2009 yılı için olumlu konuştu. Türkiye'nin kriz tecrübeleri olduğunu belirten Tuncay Bekiroğlu, "Ancak olumlu konuşmalı, düşünmeli ve hareket etmeliyiz. Olumsuz atmosferin toplumun tüketimlerini de etkiliyor. Bu da kriz üzerinde uzun vadeli ve büyüyen bir etki oluşturuyor. MAN olarak hedeflerimizde hiç bir değişiklik yapmadık. 2015 yılı hedefimizi; 'tüm dünyada yılda 200 bin adet araç satışı' olarak açıklamıştık. Bu yıl çok iyi bir 'ilk üç ay' geçirdik. Tabii ki son çeyrek bu iyi gidişi bir parça etkileyecektir. Kriz nedeniyle hedeflerimizde herhangi bir sapma söz konusu değil. Sadece, hedefimize biraz dalgalı bir çizgi ile ulaşacağız. Çeyrek bin yıllık (250 yıl) geçmişi ve güçlü yapısı ile MAN, kriz karşısında dirençli olacak" dedi.


MAN olarak hedeflerinde hiç bir değişiklik yapmadıklarını kaydeden Bekiroğlu, Türkiye'nin bu krizi rahatlıkla atlatacağına inandığını ifade etti.
MAN Türkiye'nin de içinde bulunduğu MAN ticari araçların, MAN Grubu'nun en büyük şirketi olduğunu ve dünyanın önde gelen uluslararası ticari araç üreticileri arasında bulunduklarının altını çizen MAN Yürütme Kurulu Başkanı Tuncay Bekiroğlu, "2007 yılında 36 bine yakın çalışanı ile şirket, 93 bin kamyon ve 7 bin 300 adet otobüs satışı gerçekleştirerek ve bu satıştan 10.4 milyar euro ciro elde edilmiştir" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 10:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?