2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Manşet Gazetesi'ne baskın

Samsun'da yayın yapan yerel Manşet Gazetesi sahibi Süleyman Balcıoğlu, gazete binasını basan 4 kişi tarafından tehdit edilince, polise şikayette bulundu.

Edinilen bilgiye göre olay, Pazar Mahallesi'nde bulunan Manşet Gazetesi bürosunda saat 14.45 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirsiz 4 kişi, Manşet Gazetesi'nin bürosuna giderek, gazetenin sahibi Süleyman Balcıoğlu'na, Samsun'da yayın yapan yerel bir gazetenin patronunun adamları olduklarını ileri sürerek tehditler savurdu.

Bu sırada fotoğraflarının çekilmek istenmesi üzerine şahıslar, panik içinde kaçtı. Daha sonra Süleyman Balcıoğlu, İlkadım Polis Merkezi'ne giderek, olayı azmettirdiği iddia edilen yerel gazetenin patronu ile kendisini tehdit eden 4 kişi hakkında şikayette bulundu. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

GAZETECİLER CEMİYETİNDEN KINAMA

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti, Manşet Gazetesi'nin bir gazete patronunun adamları olduklarını söyleyen kişiler tarafından basılarak çalışanlarının tehdit edilmesini kınadı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kendilerini hukuktan üstün görerek, hak arayışını çağ dışı usullerle halletmeye kalkanlar, akılları sıra Manşet Gazetesi'ni sindirmeye çalışmışlardır. Bu tür çabaların cezasız kalması, böylesine hevesleri olanların cesaretlendirecektir. Samsun basını olarak, hiç bir zorbalığa taviz vermeyeceğimiz, hak bildiğimiz yolda kararlılıkla yürüyeceğimiz açıktır. Tüm yetkilileri ve sivil toplumu bu tür zorbalar karşısında görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti olarak, bu saldırıları yapanlarla, arkasındaki güç odaklarının yakalanarak cezalandırılmalarını istemekteyiz. Bu saldırıların 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne rastlaması da üzüntümüzü bir kat daha artırmıştır. Bu vesile ile Manşet Gazetesi çalışanlarına ve tüm Samsun basınına geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 12:16:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?