6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Marka tutkunu oto hırsızları

Samsun polisi, 4 gün içinde aynı marka 5 otomobili düz kontak yaparak gezdikten sonra terk eden hırsızın peşine düştü.


Samsun'da 4 gün içinde meydana gelen hırsızlık olayı duyanları şaşkına çevirdi. Oto hırsızlığının artması üzerine harekete geçen polis ekipleri, aynı marka ve model olan 5 aracın çalındığını belirledi.

Çalınan 5 araçtan 4'ünün gri, 1'inin ise beyaz olması, hırsızın marka ve modelin yanı sıra araçların rengini de dikkate aldığı şüphelerini kuvvetlendirdi.
Edinilen bilgiye göre, Samsun'un Hançerli Mahallesi'nde 3 gün önce Mustafa Ç.'ye ait 55 EL 914 plakalı 1998 model beyaz renkli otomobil çalındı. Aynı otomobil çalındığı gecenin sabahı Karadeniz Mahallesi'nde terk edilmiş halde bulundu.

Yine aynı gece Ulugazi Mahallesi Yiğit Sokak üzerindeki Mesut A.'ya ait park halindeki 55 BG 734 plakalı 2000 model gri renkli otomobil çalındı ve çalınan araç, Barış Bulvarı Askerlik Şubesi arkasına terk edilmiş olarak bulundu. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Bürosu ekipleri, söz konusu otomobillerin çalınması olayına karışan hırsızı tespit etmek için çalışmasını sürdürürken, dün gece Samsun Emniyet Müdürlüğü binası yanı olan İstasyon Mahallesi Anafartalar Caddesi üzerinde park halinde bulunan Nuray S.'ye ait 55 DD 397 plakalı 1994 model gri renkli otomobil, Soğuksu Mahallesi'nde Ramazan P.'ye ait park halindeki 55 BA 254 plakalı 1997 model otomobil ve Gaziosmanpaşa Mahallesi'nde park halindeki 55 SE 200 plakalı 2001 model gri renkli otomobil
çalındı.

Aynı gecede markaları aynı olan 3 otomobilin yine düz kontak yapılarak çalınması hırsızın marka tutkusunu gözler önüne serdi. Araçların renklerinin gri olması dikkat çekti. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Bürosu ekipleri, çalınan 55 DD 397 plakalı otomobili, bugün Yeşilova Mahallesi Gazi köyü sapağından terk edilmiş olarak buldu.

Otomobilin arka plakasın söküp tarlaya atan hırsızın patlayan sağ ön lastiğe rağmen uzun süre candın üzerinde gittiği ortaya çıktı. Aynı yere 750 metre ilerideki Yeni Çevre Yolu kenarında çalınan 55 BA 254 plakalı otomobil de terk edilmiş olarak bulundu. Hırsızın bu aracında arka sileceğini kırıp oto teybini çaldığı tespit edildi. Polis, söz konusu araçları çalan ve tek kişi olduğu tahmin edilen marka tutkunu hırsızın peşine düşerken, hırsızla birlikte olduğu tahmin edilen 55 SE 200 plakalı otomobil ise bulunmaya çalışılıyor. Samsun Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, çalıntı otomobilin üzerinde incelemede bulunarak
hırsıza ait iz ve delil aradı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 19:03:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?