6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Mavi Bisikletçiler Samsun'da

Kanserde erken tanıya dikkat çekmek üzereye yola çıkan bisikletçiler, Rize'den başlayan ve İstanbul'da son bulacak 'Mavi Bisiklet' turunun 6. gününde Samsun'a ulaştı.

Samsunlu bisikletçilerle Bandırma Vapuru önünde buluşan milli bisikletçiler için tören düzenlendi. Törene Vali Yardımcısı Hasan Gözen, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, İl Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Altunsoy, İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, İl Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, federasyon yetkilileri, Roche firması temsilcileri katıldı.

Törenin ardından organizasyon çerçevesinde milli takım sporcuları ile Samsunlu yüzlerce bisikletçi Sahil Yolu'ndan Cumhuriyet Meydanı kadar yaklaşık 3 kilometrelik güzergahta pedal çevirdi.

Sağlık Bakanlığı, Bisiklet Federasyonu ve ilaç firması Roche'un ortaklaşa organize ettiği, ''Mavi Bisiklet Kansere Erken Tanı İçin Yola Çık'' bisiklet turu Rize-İstanbul hattında bin 771 kilometre pedal çevrilmesiyle tamamlanacak. Güzergah boyunca uzman doktorlar halka açık ücretsiz seminerler verecek ve broşürler dağıtacak.

.
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 23:43:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?