2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Mecliste Büyük Otel tartışıldı

MECLİSTE BÜYÜK OTEL TARTIŞILDI

Samsun İl Genel Meclisi toplantısında Büyük Otel'le ilgili CHP Grubu yaşanan süreci "Bükemediğin bileği öpeceksin" olarak tanımladı.

İl Genel Meclisi kasım ayı 16. bileşimi, Meclis Başkanı Mustafa Karakurt başkanlığında gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi 2010 yılı gelir gider bütçesinin gider bütçesinde kurumsal kodlamasının ele alındığı toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ahmet Akbaş, 13 milyon 833 bin TL tutarında İmar ve İnşaat Daire Başkanlığı bütçesi okundu. Bütçe dağılımında eğitime bük pay ayrıldı. İl genelinde 13 ayrı okulda 190 derslik yapımı için 5 milyon 260 bin TL ayrıldı. Genel kamu, kamu düzeni ve güvenlik hizmetleri, sağlık, dinlenme ve sosyal hizmetlere kaynaklar aktarıldı, yapılan oylamada oybirliğiyle kabul edildi.

Gündem dışı görüşmelerde geçtiğimiz günlerde açılışının gerçekleştirileceği şeklinde kamuoyuna duyurusu yapılan Büyük Samsun Oteli ele alındı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Dilaver Atlı, Samsun'a oteli kazandırmak için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. Atlı, Samsun'un otel ihtiyacının bilindiğini, 5 yıldızlı olan Büyük Otel'i şehre yeniden kazandırarak işleteceklerini kaydetti.

MHP Grup Başkan Vekili Erdal Türker, konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını, otelin 'işyeri açma ruhsatı' almak zorunda olduğunu, İlkadım Belediye Başkanı Necaettin Demirtaş ile görüşerek mahkeme sürecinin devam ettiği, otelin kira sözleşmesinin olmadığı, ruhsat verilmemesi yönünde taleplerin iletildiğini vurguladı.

CHP Grup Başkan Vekili İsmet Şahin ise yıllardır çözüme kavuşturulmayan otelle ilgili yaşanan süreçte, kendilerinin oteli almaya çalıştığını, eski işletmecinin ise vermemek için uğraştığını kaydetti. Eski işletmecinin otelle ilgili hukuk başvurularını ve alınan kararları değerlendiren Şahin, "Bir atasözü vardır, 'Bükemediğin bileği öpeceksin'. Biz eski işletmecinin bileğini bükemedik. Onların avukatları kanunları çok iyi biliyor. Kanundan kanun çıkarıyor" dedi. Şahin, otelin İl Özel İdaresi bünyesinde işletilmesinin yanlış olacağına dikkat çekerek, "Patron biziz, diyeceğiz, gideceğiz garsona bağıracağız, sonra oturacağız" diye konuştu.

MECLİSTE BÜYÜK OTEL TARTIŞILDI
MECLİSTE BÜYÜK OTEL TARTIŞILDI
MECLİSTE BÜYÜK OTEL TARTIŞILDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 18:16:02
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 21:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?