6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Meclis'te çifte standart istenmiyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ortak Komisyonu'nda, hatalı kararların 'suç evrakı' gibi duracağına dikkat çekildi.


Büyükşehir Belediyesi Meclisi öncesinde gündem maddelerini değerlendiren Ortak Komisyon, Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım'ın toplantıya geç katılması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Emin Kazım Şen başkanlığında toplandı.

Toplantının 38. gündem maddesinde Atakum ilçesi, Atakum Mahallesi'nde ticaret ve turistik tesis kullanım alanının, yapılaşma koşullu ticaret alanına dönüştürülmesiyle ilgili gündem maddesi, ilginç diyaloglara neden oldu. CHP'li Cemal Ulusoy, mecliste doğru kararların alınmasının gerekli olduğunu belirtirken, "Nazım imar planına aykırı karar alınmamalı. Meclis buna dikkat etmeli. İlerde suç evrakı gibi duracak bunlar. Çifte standart yapılmamalı. Doğru bir uygulama varsa, o yerine getirilmeli. 'Birilerine izin verilip, birilerine verilmemeli' gibi uygulama olmamalı. Bunlar plan bütünlüğüne uymuyor" dedi. Gündem maddesi, AK Parti'nin talebi doğrultusunda oy çokluğuyla kabul edildi.


Komisyon Başkanı Emin Kazım Şen, Cemal Ulusoy'a, "Ben sizin halinizde farklı bir şey görüyorum. Konuları anlamadan konuştuğunuzu hissediyorum. Bir isteksizlik hali var gibi" suçlamada bulundu.


Cemal Ulusoy da gündem maddelerinin yoğun olması nedeniyle her zamankinden daha az konuştuğunu belirti. Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım ise, "Cemal bey sizi ancak ben anlarım" diye espri yaptı.


Atakum ilçesinde okul yerinin değişimi konusu ise tartışmalara neden oldu ve cuma günü gerçekleştirilecek meclis toplantısına bırakıldı. Atakum Belediyesi'nden gelen evrakta, okul yapımı için yer değişikliğinin A sınıfı şehir plancısı tarafından onaylanması gerektiği, bu prosedürlere dikkat edilmesinin şart olduğu ifade edildi. Yine Atakum Belediyesi'nden gelen başka bir evrakla ilgili Büyükşehir Belediyesi bürokratlarını A sınıfı şehir plancısının onayının alındığına dikkat çekmesi üzerine Komisyon Başkanı Emin Kazım Şen, "Belediye başkanının ilgilendiği evrak çeşidini gördük" diye atıfta bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 18:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?