6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Meclis'te rapor tartışması

Samsun İl Genel Meclis toplantısında 'denetim raporu' görüşülmesi sırasında bazı meclis üyeleri, müteahhitler tarafından yapılan bazı köy yollarının döküldüğünü ileri sürerek, bu yollarla ilgili inceleme başlatılmasını istedi. 

2008 yılı nisan ayı 5. toplantısı İl Genel Meclis Salonu'nda Meclis Başkanı Necati Demir Başkanlığı'nda gerçekleştirildi. Toplantıda 2007 yılı Denetim Komisyonu raporu Halil Akgül, tarafından okundu. Raporun okunmasının ardından söz alan AK Parti Meclis Üyesi Muharrem Ceylan, müteahhitler tarafından yapılan asfalt köy yollarının dökülmeye başladığını, yolların kullanamaz hale geldiğini, bu konuda birçok şikayet geldiğini ve yolların bu halde olmasının yanlış düşüncelere neden olduğunu kaydetti. Bunun üzerine Halil Akgül, denetleme raporunda yollarla ilgili özel bir çalışma yapmadıklarını belirtti. 

AK Parti'li Hacı Yavuz, ihale usulü verilen köy yollarının bozulmasıyla ilgili yasal işlem yapılıp yapılmayacağını sorması üzerine Meclis Başkanı Necati Demir, gelen talep üzerine inceleme yapıldıktan sonra gerekli görülürse ilgili yerlere yasal işlem için bildirimde bulunacağını kaydetti. Meclis Üyesi Hakan Taşlı ise yapımı tamamlanan okulların denetimlerinin yapılıp yapılmadığı, eksikliklerin olup olmadığını sorması üzerine, sadece bir okulun geçici durumdan kurtarıldığına dikkat çekildi. 

Toplantıda CHP Grubu ise denetim raporuna tepki göstererek salonu terk etti. Rapor hazırlanırken her şeyin yerinde görülmesi ve eksikliklerin tespiti için muhalefetten bir üyenin talep edildiğini ama kabul görmediğini belirten CHP Grup Başkanı İsmet Şahin, raporu protesto ettiklerini ve emin olmadıkları bir rapora oy vermeyeceklerini dile getirdi. 

Konuyla ilgili söz alan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Aslan Karanfil, denetim komisyonu hazırlanırken her türlü bilgi ve belgenin ulaşılmasına imkan sağladıklarını söyledi. İyi bir çalışma dönemi geçirdiklerini belirten Karanfil, "Eksik, kusur ve hata olur. Her şeyimizin dört dörtlük olduğunu söylemedik. Art niyetli davranmadan doğru yatırımları yapmaya çalıştık. 

Binaların kontrolü için yeni bir birim kurduk. Daha önce Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü kontrolü yapıyordu. Ama genel anlamla da bir sorun yaşamadık. İyi çalışmalar da ortaya çıktı. Sorun olan çalışmalarla ilgili 3 milyon YTL ceza kesildi. Haciz ve İcra Birimi kuruyoruz. Alacaklarımız tahsil edilince ayrı bir gelir kalemi oluşacak. Köy yollarında 5 ayrı bölgede müteahhitlerle çalıştık. Çok iyi çalışmalar sergilediler ama sorunlu noktalar varsa bakımı yapmak zorundalar. Bu yıl ise biz kendi makine parkımızla yol yapacağız" dedi. 

Bu arada, Denetim Komisyonu raporunu hazırlamada emeği geçenler, Meclis Başkanı Necati Demir tarafından plaketle ödüllendirildi. Toplantının son günden maddesinde İhtisas Komisyonu seçimi yapıldı. AK Parti Grup Başkan Vekili Aydın Karmil, yeni İhtisas Komisyonu'nda görev alacak meclis üyelerinin isimlerini okudu ve oylanarak kabul edildi.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 18:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?