6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Meclis'te sert tartışmalar

Samsun İl Genel Meclisi'nde, Çarşamba ilçesinde okul yapımına ayrılan ödeneğin Havza ilçesine aktarılması sert tartışmalara neden oldu.


İl Genel Meclisi Bütçe görüşmeleri devam ederken, 14. bileşim tartışmalı geçti. Çarşamba Anafartalar İlköğretim Okulu yapımı için ayrılan ve büyük çoğunluğu tamamlandığı belirtilen ödeneğin, Havza ilçesi Eriklibelen İlköğretim Okulu 3 ek derslik yapımı için Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne aktarılması görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Hadi Uyar'ın komisyon raporunu okumasının ardından tartışmalar başladı. CHP Grup Başkan Vekili İsmet Şahin, paranın neden Çarşamba ilçesindeki okula aktarılmadığını ve nerede olduğunu sordu.


MHP Grup Başkan Vekili Recep Kaplan, bazı ilçelere özellikle fazla verilen ödeneğin böyle ortada kaldığını, 2009 yılı bütçesinde de her şeyin görüleceğini belirtti.
AK Parti Çarşamba İl Genel Meclis Üyesi İshak Köksal, kendilerinin haberi dahi olmadan ayrılan ödeneğin geri alındığını ve bunu kesinlikle kabul etmediklerini belirterek, "Bu bizim paramız" dedi. AK Parti'li Meclis Üyesi Hacı Yavuz, İshak Köksal'ın yaklaşımının kendilerini üzdüğünü, yine AK Parti'li Meclis Üyesi Hüseyin Esen ise tartışmanın tartışmaya benzemediğini, Çarşamba-Havza tartışmasının üzücü olduğunu kaydetti.

Bunun üzerine Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Muharrem Ceylan, yerinden kalkarak konuyla ilgili Meclis Başkanı Necati Demir ile görüştü. Ardından AK Parti'li Mustafa Baş ile görüşen Ceylan, konuşma yaptı. Ceylan, ihtiyaç doğrultusunda paranın başka ilçeye aktarılmasının uygun görüldüğünü dile getirirken, peşine Mustafa Baş söz alarak, Hacı Yavuz'u eleştirdi. AK Parti Grup Başkan Vekili Aydın Karmil, komisyon raporu doğrultusunda maddenin oylanmasını istedi.
Meclis Başkanı Necati Demir, hemen oylamaya geçti ve madde çokluğuyla kabul edildi.

İha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 20:13:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?