4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Medıcal Park gurbetçilerin yanında

MEDICAL PARK GURBETÇİLERİN YANINDA

Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Opr. Dr. Hikmet Çavuş, "Yurt dışından gelen vatandaşlarımız gerek sosyal güvencelerini kullanarak gerekse yurtdışı sigortalarından yararlanarak anlaşma kapsamında hastanemizde A sınıfı sağlık hizmeti alabilirler" dedi.

Opr. Dr. Hikmet Çavuş yaptığı açıklamada, hastanelerinin yaklaşık 1,5 yıldır Samsun ve bölge halkına tüm dahili ve cerrahi uzmanlık dallarında, tüp bebek ,diş üniteleri, acil servis ve tüm yoğun bakım hizmetlerinde A grubu sağlık hizmeti sunduğunu vurguladı. Çavuş, "Yurt dışından gelen vatandaşlarımız yaşadıkları ülkelerde uzman hekimlere ulaşmakta zorluk çekmekte, istedikleri şekilde sağlık hizmetlerinden yararlanamamaktadır. Yurt dışından gelen vatandaşlarımız hastanemize başvurduklarında muayene hizmetlerinden ameliyat hizmetlerine, yataklı servis hizmetlerinden ileri görüntüleme, koroner anjiyografi ve yoğun bakım hizmetlerine dek tüm hizmet süreçlerini aynı bina içinde ve de gerek sosyal güvencelerini kullanarak gerekse yurtdışı sigortalarından yararlanarak anlaşma kapsamında sağlık hizmeti alabilirler" diye konuştu.

Bölgede bir katını tamamen erişkin, yeni doğan ve koroner yoğun bakım ünitelerine ayırmış tek özel hastane olma özelliğini taşıdıklarını belirten Op. Dr. Hikmet Çavuş, "İkisi Kalp ve damar cerrahisi için ayrılmış özel donanımlı 8 ameliyathane ile 7 gün 24 saat ameliyat hizmeti vermekteyiz. Gurbetçi vatandaşlarımızın ameliyat ve yoğun bakım hizmetleri ile ilgili gelişebilecek tüm sağlık sorunlarında yanlarında olduğumuzu belirtmek isteriz" şeklinde konuştu.

Medical Park Samsun Hastanesi bünyesinde, şehir merkezinde faaliyet göstermeye başlayan SamsunPark Tıp Merkezi'ne de değinen Op. Dr. Hikmet Çavuş, "Şehir merkezindeki hastalarımız ve gurbetçilerimiz için SamsunPark Tıp Merkezimiz uzman kadrosu ve kolay ulaşımı ile hizmet vermektedir. 20 uzman hekimi ile dahili ve cerrahi bölümlerde hizmet veren tıp merkezimizle ve hastanemiz arasında hasta transferine imkân sağlayan bir sistem de oluşturulmuştur" dedi.

Medical Park Samsun Hastanesi'nin sunmuş olduğu farklı ve ayrıcalıklı sağlık hizmetleriyle de bölgede kaliteli sağlık hizmetinin adresi olduğuna dikkat çeken Genel Müdür Op. Dr. Hikmet Çavuş, şunları söyledi: "Hastanemizde tıbbi güncel gelişmeleri çok yakından takip etmekteyiz. Günümüzde endoskopik (kapalı) yöntemler birçok tıbbi bölümde yaygın olarak kullanılmaktadır. Örneğin; böbrek taşlarının açık ameliyata gerek kalmaksızın perkütan yoldan cerrahisini gerçekleştirmekteyiz. Bu yöntemle hastalarımız çok kısa sürede normal yaşantısına dönebilmektedir. İzin dönemlerini geçirmek üzere memleketlerine gelen vatandaşlarımızdan bu tarz sağlık problemleri olanlar için hastanemiz ve uzman kadrolarımız hizmet vermektedir. Ayrıca green light yöntemiyle de prostat hastalıklarını kısa sürede ve konforlu bir şekilde tedavi edebilmekteyiz. Yine kapalı yöntem olarak tabir edilen endoskopik diskektomi yöntemiyle açık ameliyata gerek kalmadan bel fıtığı ameliyatları da hastanemizde başarıyla gerçekleştirilmektedir. Cildiye bölümümüzde PUVA yöntemiyle birçok cilt hastalığının tedavisini gerçekleştirmekte ayrıca 7 gün 24 saat kesintisiz sunduğumuz ağız ve diş sağlığı hizmetleriyle de özellikle gece ortaya çıkan diş problemlerinde aranılan bir merkez olarak hizmet vermekteyiz."

Erken tanı ve tedavinin önemine değinen Op. Dr. Hikmet Çavuş, "Hastanemizde uygulamakta olduğumuz check-up programlarımızla hastalıklardan korunmak adına çok ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Check-up programlarımız kişilerin yaş gruplarına ve cinsiyetlerine göre düzenlenmektedir. Özellikle yurt dışından gelen vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine kolaylıkla ulaşamadıkları düşünüldüğünde ülkelerine dönmeden önce genel sağlık kontrollerini yaptırmalarının faydalı olduğu kanısındayım" dedi.

Erken tanı ile birçok hastalığın tedavi edilebileceğini ve tedavi maliyetlerinin de daha düşük olacağına değinen Medical Park Samsun Hastanesi Genel Müdürü Op. Dr. Hikmet Çavuş, açıklamasını şöyle tamamladı: "Hastanemiz check-up merkezinde deneyimli kadrolarımız ile tüm hastalarımıza ve gurbetçilerimize kaliteli sağlık hizmeti sunmaktayız."

MEDICAL PARK GURBETÇİLERİN YANINDA
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2010 Perşembe 16:22:04
Güncelleme :19 Ağustos 2010 Perşembe 17:04:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?