3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Medıcal Park'ta üçüz sevinci

MEDICAL PARK'TA ÜÇÜZ SEVİNCİ

Medical Park Samsun Hastanesi'nde tüp bebek yöntemiyle değil, doğal yoldan olmak üzere 8-9 bin gebelikte bir görülen üçüz bebekler sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.

Yamanoğlu ailesinin üçüz bebeklerinin sağlıklı bir şekilde takip edilip, dünyaya gelmelerini sağlayan Medical Park Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. M. Ahmet Canbaz, "Üremeye yardımcı herhangi bir dışarıdan müdahale olmaksızın kendiliğinden olan gebeliklerde üçüz gebelik görülme sıklığı 8-9 bin gebelikte bir görülen nadir bir durumdur. Anne Duriye Yamanoğlu sağlıklı bir gebelik süreci geçirdi. Normal seyreden üçüz gebeliklerin doğuma kadar ulaşması zordur. Anne karnında bebeklere akciğerlerini olgunlaştıran ilaç tedavisi uyguladık. 34. gebelik haftasında doğumu sağlıklı bir şekilde gerçekleştirdik. Bebeklerin üçü de sağlıklı ve yaşıyor. Doğum sonrası bebekler yenidoğan yoğun bakım ünitemize alındılar ve bakımları bir süre daha burada devam etti. Üçüz bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde ailelerine teslim ettik" dedi.

"Kendiliğinden olan çoğul gebeliklerde gebeliğin sağlıklı bir şekilde devam edip, doğum sonrası bebeklerin tümünün sağlıklı olmaları ve yaşamaları da sık görülen bir durum değildir" diyen Canbaz, şöyle konuştu: "Genellikle bebekler 26-30.haftalarda erken doğum nedeniyle kaybedilirler. Gebelik boyunca akciğerlerin gelişmesini sağlayıcı ve erken doğumu önleyici ilaçlar kullanmak gerekir. Bunun zamanlanması önemlidir. Biz de bu hastamızda gerekli tedavileri uygulayarak gebeliği sağlıklı bir şekilde sonlandırdık."

Yenidoğan yoğun bakım ünitemizde bebeklerimizin doğum sonrası bakım ve tedavileri yapılarak sağlıklı bir şekilde taburcu edilmeleri sağlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 17:09:01
Güncelleme :5 Mayıs 2011 Perşembe 17:16:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?