3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Medula sistemi tatil günleri de açıldı

MEDULA SİSTEMİ ÖZEL HASTANELERE TATİL GÜNLERİ DE AÇILDI

Tatil günlerinde medula sisteminin özel hastanelere kapalı olması nedeniyle yaşanan sorunlar giderilerek sistem yeniden düzenlendi.

Genel Sağlık Sigortası (GSS) ile hastaneler arasında fatura bilgisini elektronik olarak toplamak, geri ödemesini gerçekleştirmek için oluşturulan medula sisteminde özel hastanelere yönelik düzenleme yapıldı. Özel hastanelerin tatil günlerinde sisteme girememesi nedeniyle hasta muayene yapamamaları yönünde yaşanan sorun sistemde değişiklik ile giderildi.

Samsun SGK İl Müdürü Saffet Çalışkan, geçmiş dönemde medula sistemine özel sağlık kuruluşlarının veri girişi yapamadıklarını, bu nedenle çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Sistemin kapalı olması nedeniyle hastanelerin çeşitli yöntemlere başvurma zorunluluğuna girdiğini, bu yönde birçok sıkıntıların tespit edildiğini belirten Çalışkan, "Şuanda kurumumuz ile sözleşmeli özel sağlık kuruluşlarının kamuya ya ait sağlık hizmet kuruluşlarında olduğu gibi resmi tatil günlerinde sözleşmeli oldukları

branşlarda sistemi kullanabilecekler. Sağlık kuruluşları medula sisteminde kayıt almadan bize fatura edemiyorlardı. Bu nedenle hastaları tatil günlerinde muayene edemiyorlardı. Bu yönde çok şikayetler aldık. Artık sorun ortadan kaldırıldı. Bu önemli bir gelişmedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2011 Pazartesi 17:44:02
Güncelleme :13 Haziran 2011 Pazartesi 17:55:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?