4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

MEGEP, girişimcilik ruhunu geliştiriyor

Samsun Milli Eğitim Şube Müdürü Fuat Akaltun, Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Projesi’nin (MEGEP) öğrencilerin yenilenme, çalışma ve girişimcilik ruhunu geliştirdiğini söyledi.

Türkiye’de işgücü niteliğinin yükseltilmesi ve tüm sektörlerde istihdam imkanlarının artırılması için uygulanmaya başlanan ve 30 ilde 105 eğitim kurumunun bu konuda pilot seçildiğini hatırlatan Fuat Akaltun, "Ülkemizde mesleki eğitime önem verilmeli. Çocuklarımız yetenekleri ve kabiliyetleri yönünde eğitimlerini sürdürebilmeli. Bu nedenle devletimiz bu projeyi uyguluyor" dedi.

Projenin AB MEDA Fonları’ndan desteklendiğini de kaydeden Akaltun, Samsun’da, Çarşamba İlçesi’ndeki iki okulun proje kapsamında olduğunu ve bu iki okulda okuyan 120 öğrencideki değişimin kendisini gösterdiğini vurguladı.

Akaltun, "Çarşamba Lisesi ile Çarşamba Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde MEGEP uygulanıyor. Her iki okulda görev alan öğretmenlerin yabancı dil öğrenmeleri için Halk Eğitim Merkezi’nde kurslar açıldı. Bu okullarımızdaki öğrencilerimiz Gençlik Programı Çerçevesi’nde İtalya ve Yunanistan ile işbirliği içinde karşılıklı ziyaretlerde bulunacak. Çarşamba’daki bu iki lisemizde okuyan öğrencilerimiz kabiliyetlerine göre karşılıklı yatay geçiş yapabilecek. İki okulumuza da teknolojik anlamda her türlü destek veriliyor. Söz konusu 120 öğrencimizin MEGEP ile birlikte girişimcilik ruhlarının ön plana çıktığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2004 Pazar 12:55:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?