2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Mehmetçik Vakfı bağış bekliyor!

TSK Mehmetçik Vakfı Samsun Bölge Temsilcisi Emekli Kurmay Albay Taner Padar, en fazla şehit ve gazisi bulunan bölge olmalarına rağmen istenilen düzeyde bağış alamadıklarından yakındı.


Göreve yeni atanan Taner Padar, bölgelerine bağlı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile basın/yayın organlarına yönelik tanışma ziyaretlerinde bulunuyor. İhlas Haber Ajansı (İHA) Samsun Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden Emekli Kurmay Albay Taner Padar, vakfın çalışmaları hakkında bilgi aktardı. Bölgelerine bağlı 24 ilde faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten Padar, coğrafya olarak büyük bir alanda olduklarını, bölgelerinde planlı ve programlı hareket etme durumları
olduğunu açıkladı.


"TSK Mehmetçik Vakfı gerçekten Türk milletinin vakfıdır" diyen Padar, "Vakfın işleyişi itibarıyla genelde halk tarafından yanlış bilinen bazı bilgiler var. Bunları düzeltmemiz gerekiyor. TSK Mehmetçik Vakfı kuruluş ve amaçları itibarıyla tamamen erbaş ve erlere hizmet eden bir vakıftır. Şehit olan erbaş ve erler ile bakmakla yükümlü olduğu ailelerine yönelik faaliyetler yürütür. Bizim bütün faaliyetimiz erbaş ve erler ile ailelerine yöneliktir. Temel düşüncemiz vakıf olarak, TSK üniformasını giymeye hak kazanan ve giyen ya da giyemeyen bütün erbaş ve erlerin bu hizmetten faydalanmasını sağlamaktır" açıklamasını yaptı.


Görevlerini yerine getirirken sorumluluk bölgelerinde bazı büyük vilayetlerin dağılımını incelediklerini kaydeden Taner Padar, büyük vilayetlerdeki yardımların dağılımları araştırıldığında en fazla şehit ve gazi verenin kendi bölgelerinin olduğunu ancak istenilen düzeyde yardım alamadıklarını vurguladı.


Bu anlamda kendi bölgelerinde bulunan Samsun ve Trabzon'dan hiç memnun olmadığının altını çizen TSK Mehmetçik Vakfı Samsun Bölge Temsilcisi Emekli Kurmay Albay Taner Padar, şunları söyledi: "Bizim en büyük şehirlerimizden gerekli destek alamıyoruz. Samsun ve Trabzon illerinin daha duyarlı olması gerekir. Kuvvetli kuruluşlar var. Bizim yaptığımız işin siyasetle hiçbir alakası yoktur. Biz tamamen silah altındaki erbaş ve ere hizmet eden bir kuruluşuz. Halkımızın bu vakfın ne işe yaradığı bilmesini
istiyoruz. Bağış ne kadar fazla olursa biz de yardımlarımızı o ölçüde artırıyoruz."
 

İha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 22:16:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?