5
Mayıs
2024
Pazar
SAMSUN

Mehmetçik Vakfı'na 15 bin kurban bağışı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı'na bu yıl Türkiye genelinde 15 bin adet vekaleten kurban bağışında bulunulduğu bildirildi. 

Vakfın Samsun Temsilcisi emekli Kıdemli Albay Mustafa Baş, hiçbir şekilde talepte bulunmamalarına rağmen Türk milletinin TSK'ya olan sevgisinin tezahürü olarak vekaleten kurban bağışlarının artarak sürdüğünü söyledi. Bu yıl vekalet yoluyla 75-85 bin civarında kurbanlık keseceklerini tahmin ettiklerini dile getiren Baş, "Vakfımıza yapılan her türlü bağış şehit Mehmetçiklerimizin yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklerimize ve çocuklarına destek olarak ulaştırılıyor" dedi. 

Kurbanlıkların Diyarbakır, Erzurum, Adana, Ankara ve Balıkesir'deki 5 ayrı merkezde vakıf elemanlarının gözetiminde taşeronlar tarafından kesildiğini kaydeden Baş, şunları söyledi: "Halkımızın bağışlarıyla alınan kurbanlıklar, kurbanlık olabilme standartlarına uygundur. Din görevlilerinin huzurunda dini vecibelerimiz yerine getirilerek kesilen kurbanlıklar hem kesilmeden hem de kesildikten sonra 2 veteriner tarafından kontrol edilmektedir. Her türlü işlem de noter tarafından kayıt altına alınmaktadır. Kurban vekaletini bize veren bağışçılara noter onaylı belgeleri Vakfımız Genel Müdürü emekli Tümgeneral Melih Tunca imzasıyla gönderilmektedir."
iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2006 Cumartesi 12:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?