2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Mehmetçik Vakfı'nın yardımları sürüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı (MEV), 27 yılda yaklaşık 31 bin kişiye 185 milyon 500 bin TL tutarında yardım yaptı.

Mehmetçik Vakfı Samsun Bölge Temsilcisi emekli Kurmay Albay Taner Padar, 1982 yılında kurulan vakfın 3 bin 388 gazi ve engelli Mehmetçiğe bakım yardımı, 1 bin 940 Mehmetçik çocuğuna ise bakım ve öğrenim yardımı olmak üzere toplam 5 bin 328 kişiye her ay düzenli yardımda bulunduğunu söyledi.

Vakfın Samsun ve çevresinde yaptığı faaliyetlerle ilgili de bilgi veren Padar, "MEV Samsun Bölge Temsilciliği'ne bağlı 24 ilde 73 adet gazi ve engelli Mehmetçiğe yardım yapıyoruz. Bugüne kadar toplam 556 Mehmetçiğe yardım yaptık. Bunun dışında şehit çocukları silah altında iken, vefat eden erbaş, erler ile gazi ve engelli çocuklarına yardımlar yapıyoruz. Bölgemizde 391 çocuk yardım alıyor. Bu çocuklar muhtelif sınırlarda okuyorlar. Yani ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite seviyesinde olanlardır. Türkiye genelinde ise TSK Mehmetçik Vakfı olarak, yaklaşık 31 bin Mehmetçik ve ailesine yardım yapıldı. Bu zamana kadar olan yardım tutarı ise 185 milyon 500 bin TL'dir. Vakfımız, bir defaya mahsus ve sürekli yapılan yardımları vardır. Mehmetçik silah altında iken şehit olduğunda bir defaya mahsus yardım yapıyoruz. Bu yardım da TSK Mehmetçik Vakfı'nın yönetim kurulu tarafından tespit ediliyor. Her 6 ayda bir bu rakam değişiyor. Birde plan dahilinde yaptığımız sürekli yardımlarımız vardır" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 13:12:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?