6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Memur eylemde; işler 1 saat durdu

Samsun'da, Sosyal Güvenlik Reformu'nu protesto eden memurlar, 1 saat işe geç başlayarak uyarı eylemi yaptı.

Tabu Kadastro Samsun Bölge Müdürlüğü'nde çalışan Türk İmar-Sen Samsun Şubesi üyeleri, 08.00-09.00 saatleri arasında işe gitmedi. Hükümeti uyarmak için 1 saat iş bırakma eylemi yapan eylemciler, Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Eylemcilere, işlerinin aksamasına rağmen vatandaşlarda destek verdi.

Eylemciler adına açıklama yapan Türk İmar-Sen Samsun Şube Başkanı Mustafa Çakır, Sosyal Güvenlik Reformu adı altında yapılmaya çalışılan değişikliklerle yalnızca memurlara değil, tüm vatandaşlara ağır darbe indirilmeye çalışıldığını öne sürdü.

Çakır, "Sağlık ve sosyal güvenlikte yapılacak olan değişikliklerle vatandaşlardan her muayene için 2 ila 10 YTL, tedavilerden 608 YTL'ye kadar katılım payı alınacak. Vatandaş hastaneye yattığında ya da ameliyat olduğunda masrafların yüzde 1'ini cebinden karşılayacak. Ayrıca hastaneye yatarken ilaç ya da protez kullanıldığında, bu paranın da yüzde 20'sini alacaklar. Aylık geliri 145 YTL'nin üzerinde olan herkesten 73 YTL ila 475 YTL arasında sağlık sigortası alınacak. Emekli aylıklarının düşürülmesine 25 yıl boyunca prim ödediğinde çalışırken aldığımız maaşın yarısı kadar emekli aylığı almaya, emekli maaşlarına yapılacak artışların enflasyona endekslenmesine, emekli maaşının 210 YTL'ye kadar düşürülmesine yol açacak" dedi.

Mustafa Çakır, yetkililerin bu uyarıyı dikkate alması gerektiğini yoksa daha büyük eylemler yapacaklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 13:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?