6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Memurlara ek zam talebi

Memur- Sen Konfederasyonu'na bağlı Büro Memur- Sen Samsun Şube Başkanı Fevzi Gül, enflasyon hedeflerinin tutturulamaması dolayısıyla memurların maaşlarında yeni düzenlemeyi de zorunlu hale getirdiğini açıkladı.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun memurların beklentilerine cevap veremediğini hatırlatan Fevzi Gül "Değişik yönetmeliklerle, değişik genelgeler yapılarak kurumlar arasındaki ücret dengesizliği ve adaletsizliği hat safhaya ulaştırılmıştır. İçişleri ve Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne bağlı kuruluşlarda çalışan personellerin yoğun iş temposuna karşın aldıkları maaşlar yetersiz. Bu olumsuzlukların giderilmesi için Kamu Personel Yasası çıkartılarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun yeniden düzenlenmesi gerekli" dedi.

Türkiye'de aynı kariyere, aynı unvana sahip memurlar arasında çok farklı maaş alan memurların olduğu ifade eden Gül," Aynı üniversiteyi bitirmiş, aynı kariyere sahip bir memur kurumlar arasında 2-3 katına kadar maaş farklılıklarına tabi tutulmaktadır.

Maaşı yüksek olan kurumlara, maaşı düşük olan kurumlardan bir personel hareketi yaşanmaktadır. Böylece kurumlar arasında personel sayısında dengesizlikler oluşmaktadır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 15:18:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?