2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Memurlardan rotasyon tepkisi

Büro Memur-Sen Samsun Şube Başkanı Fevzi Gül, rotasyona tabi tutulacak üyelerinin olması durumunda haklarını yargıda arayacaklarını söyledi.


Fevzi Gül, Yönetim Kurulu Üyesi Mali sekreter Ümmet Yanık ve Teşkilat Sekreteri Kazım Alakuş ile birlikte rotasyon olaylarından dolayı gümrük çalışanlarına destek olmak amacı ile Gümrük ve Muhafaza Baş Müdürlüğü'ne ziyarette bulundu. Gümrük ve Muhafaza Baş Müdürü İsmet Sözen'i makamında ziyaret eden heyet, sendikal çalışmalar hakkında bilgi verdi. Büro Memur-Sen Yönetim Kurulu Üyeleri daha sonra Sendika İş Yeri Temsilcisi Mehmet Akif Cengiz nezaretinde gümrük çalışanları ile tek tek sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Fevzi Gül, Gümrük Müsteşarlığı'nın radikal bir kararla, çalışanların kurumda görev yaptığı yerlere bakılmaksızın ve hatta büro da çalışan memurlara kadar birçok personel için görev yeri değişikliğine gidildiğini söyledi. Uygulanan rotasyonun çeşitli amaçlarının olduğunun dile getirildiğini belirten Gül, uygulamaya asla sessiz kalmayacaklarını, gerekirse rotasyona uğrayacak sendika üyelerinin hakkını savunmak için yargıya gideceklerini kaydetti. Gül, "Hakkımızı bağımsız yüce yargıda arayacağız. Yetkilileri uyarıyoruz, gelin bu yanlıştan dönün, aksi takdirde fakir fukaranın, garibanın parasının boşa çarçur edilmesinden siz sorumlu olursunuz" dedi. Gül, kamu çalışanlarına rotasyon uygulanacaksa buna öncelikle kurum amirlerinden başlanması gerektiğini de hatırlattı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 16:44:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?