3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Mersin balıkları Yeşilırmak'a bırakıldı

MERSİN BALIKLARI YEŞİLIRMAK' A BIRAKILDI

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile Cevre ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen törenle nesli tükenmek üzere olan Mersin Balığı Yavruları Çarşamba'da Yeşilırmak'a bırakıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürütülen, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından desteklenen, Çevre ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Trabzon Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü'nün organizasyonunda Yeşilırmak nehrinin Karadeniz'e döküldüğü Samsun'un Çarşamba ilçesinde üretilen Mersin balıklarının ırmağa salınması için tören düzenlendi.

Mersin Balıkları Yaşam ve Göç Alanlarının Rehabilitasyonu İçin Ulusal Strateji ve Eylem Planı kapsamında Çarşamba ilçesinde 5 bin adet mersin balığı yavrusu Yeşilırmak'a bırakıldı. Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törene AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Taşan, TÜGEM Genel Müdürü Ali Karaca, DSİ 7. Bölge Müdür Yardımcısı Erdoğan Özaral, Dünya Tarım Örgütü Türkiye Temsilci Yardımcı Dr. Ayşegül Akın, Trabzon Su Ürünleri Merkezi Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Atilla Özdemir, İlçe Kaymakamı Nusret Şahin, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse, belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, öğrenciler ve halk katıldı.

Türkiye'de su ürünleri için çok önemli bir çalışma yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, salonda bulunan öğrencilere de seslenerek, Yeşilırmak'a ve Mersin balıklarına sahip çıkmalarını ve korumalarını istedi. Dündar, "Her gecen gün Yeşilırmak daha da temiz akıyor. Mersin balıkları ile Yeşilırmak'taki su ürünleri türleri artacak. Geçmişte sık gördüğümüz mersin balıklarını artık göremiyoruz. Su ürünlerimizin arttırılması için yerel yönetim olarak katkıda bulunmaya hazırız" dedi.

"YEŞİLIRMAK CANLANACAK"

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı TÜGEM Genel Müdürü Ali Karaca, "Yunusların varlığı nasıl ki Karadeniz'in canlılığı demekse Mersin balıklarının Yeşilırmak'taki varlığı da bu nehrin canlığı demektir" diye konuştu. Karaca, projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme eski Genel Müdürü, AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Taşan, yaptığı konuşmasında projenin önemine değindi. Mehmet Taşan, "Mersin Balıkları Yaşam ve Göç Alanlarının Rehabilitasyonu İçin Ulusal Strateji ve Eylem Planı kapsamında düzenlenen törenle Yeşilırmak'a salınan mersin balıkları bölge de su ürünlerinin geliştirilmesi için önemli bir çalışmadır" şeklinde konuştu.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenin ardından protokol ve öğrenciler, Yeşilırmak kenarına inerek Mersin balığı yavrularını Yeşilırmak'a bıraktılar.

MERSİN BALIKLARI YEŞİLIRMAK' A BIRAKILDI
MERSİN BALIKLARI YEŞİLIRMAK' A BIRAKILDI
MERSİN BALIKLARI YEŞİLIRMAK' A BIRAKILDI
MERSİN BALIKLARI YEŞİLIRMAK' A BIRAKILDI
MERSİN BALIKLARI YEŞİLIRMAK' A BIRAKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 18:20:05
Güncelleme :5 Mayıs 2011 Perşembe 18:33:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?