2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Merve Han'ın büyük başarısı

Bafra Altınkaya Anadolu Lisesi 11 dil sınıfı öğrencisi Merve Han, Türk Kültür Vakfı'nın öğrenci değişim programı çerçevesinde yaptığı iki aşamalı yazılı ve sözlü sınavda üstün başarı göstererek Amerika'da 1 yıllık burslu eğitim kazandı.


Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana illerinde yapılan sınava ülke çapında yaklaşık 3 bin öğrencinin katıldığı bildirildi. Samsun'un Bafra ilçesinde eğitim-öğretim veren Altınkaya Anadolu Lisesi'nden 11 dil sınıfından 6 öğrencinin sınava katıldığı ve bu öğrencilerden 17 yaşındaki Merve Han'ın da aralarında bulunduğu 4 öğrencinin kasım ayında yapılan ilk sınavda başarılı olduğu belirtildi. 26-27 Aralık 2008 tarihlerinde yapılan ikinci ve son sınavda ise Merve Han, Türkiye'de burs kazanan 40 öğrenci arasında
yer almayı başardı.


Merve Han, İngilizce öğretmeni Naim Okay rehberliğinde kazanmış olduğu bu başarıyı tüm arkadaşları ve öğretmenleri ile paylaştı. Zoru başaran Merve Han, "Başarımı planlı çalışmaya, ailemin ve öğretmenimin bana destek verip başaracağıma inanmalarına bağlıyorum. Bu zor bir sınavdı, Bafra'dan bu sınavı kazanan ilk olmam benim için gurur verici. Yabancı bir ülkeye gidip, onların kültürünü ve yaşayış biçimini öğrenme, dilimi geliştirme ve ufkumun genişlemesi şansına sahip olacağımı bilmek beni
heyecanlandırıyor. Umarım bu diğer arkadaşlarımın önünü açıcı bir adım olmuştur. Düzenli çalışan ve kendine güvenen herkesin bunu başarabileceğini düşünüyorum" dedi.


İngilizce öğretmeni Naim Okay ise, "Öğrencimin başarısını tebrik ediyorum. Öğrencim Merve, Amerikan toplumunu ve değerlerini yakından tanıma fırsatı bulurken, Amerikalılara da kendi geleneklerimizi ve kültürlerimizi tanıtacak ve dünya barışı ve dostluğuna katkıda bulunacağını düşünüyorum" diye konuştu.
Okul Müdürü Berati Aydın da Altınkaya Anadolu Lisesi'nde kaliteli bir eğitim verildiğini belirterek, "Dakikada 2 bin 400 bilginin eskidiği bir dünyada, dünya küçülmüş, çok büyük bilgiler çok küçük çiplere sığdırılır hale gelmiştir.

Bilgi iletişim teknolojisinden faydalanmayı bilmeyen yabancı dilden mahrum insanlar dönemi de bitmiştir. Yabancı dil bilmeyen bir mühendis veya doktor, uluslararası diyalog alanı olan interneti kullanamayan bir şahıs dünyaya yabancılaşmaktadır. Dolayısıyla bizler
öğrencilerimizi yetiştirirken geleceğin bilgisini yakalayacak öğrenciler yetiştirmeliyiz. Sınırları tanımamalı, küçücük yaşına rağmen bilginin peşinde ülke ülke dolaşmalıdır. Ben bu meyanda öğrencimi ve öğretmenimi kutluyor, okulumun bu ve bunun gibi nice başarıları dolayısıyla mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 10:19:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gülhan deniz IP: 212.175.115.xxx Tarih : 28.12.2009 15:58:18

sevgili arkadaşım mervenin başarısını kutlar mutlu ve başarılı bir hayat dilerim