6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Meslek alanı ve dallları

Türkiye İş Kurumu(İş-Kur) Samsun İl Müdürlüğü ile Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Rehberlik Servisi'nin işbirliğiyle 9. sınıf öğrencilerine yönelik 'Mesleki Alan ve Dallarının Tanıtımı' konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına İş-Kur Samsun İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Ömür Demircioğlu, Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Temel Eğitim Merkezi Başkan Yardımcısı Yaşar Çelik, Anadolu Sigorta Aracılık Hizmetleri yetkilisi Reha Özcan, 'Mesleki Alan ve Dalların Tanıtımı' ile ilgili 9. sınıf öğrencilerine bilgi verdi. Türkiye'de işsiz sayısının 2 milyon 500 bin kişi olduğunu söyleyen İş-Kur Samsun İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanı Ömür Demircioğlu, "Meslek seçerken kendinizi çok iyi tanıyın ve yapabileceğiniz en iyi mesleği seçin. Bir meslek dışarıdan çekici görünse bile yetenek ve becerilerinize uygun değilse sizin için iyi bir meslek değildir” dedi.


Gelecekte ön plana çıkacak istihdam konusunda mesleki alanların öğrencilere tanıtımını yapmak amacıyla bilgilendirme toplantısını düzenlediklerini söyleyen Ticaret ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Rehberlik Servisi Danışmanı Rızvan Cerrahoğlu, 9. sınıf öğrencilerine yönelik ortak müfredat var. İsteyen öğrenciler önümüzde yıl diledikleri okullara gidebilirler. Mesleki eğitim dalında öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini dikkate alarak isabetli yönlendirme yapmak istiyoruz" diye konuştu. 'Mesleki Alan ve Dallarının Tanıtımı' konulu bilgilendirme toplantısı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 14:38:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?