2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Meslek komitelerinden ortak toplantı

TSO MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meslek Komiteleri Müşterek toplantısında komitelerin sorunları görüşüldü, çözüm önerilerinde bulunuldu.

STSO Davut Altan Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya STSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, meclis üyeleri ve meslek komitelerinin temsilcileri katıldı. Altı ayda bir yapılan ve bugün gerçekleştirilen toplantıda meslek komitelerinin sorunları masaya yatırıldı. Toplantıya ilginin az olması dikkat çekti. Toplantıda kısa bir konuşma yapan STSO Meclis Üyesi Cevat Öncü, müteahhitlik çalışma alanlarını yeniden düzenlenmesi konusunda çalışmalar yapılmasını ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çerçevesinde özel bina inşaatlarına uygulanan işçilik prim oranlarının işveren lehine yeniden değerlendirilmesi gerektiğine inandıklarını söyledi.

Ardından söz alarak konuşan Karadeniz Perakendeciler (PERDER) Derneği Başkanı Bayram Akyüz ise ulusal çapta iş yapan market zincirlerinin istedikleri işletmeleri batırma ve istedikleri ürünleri satma politikası içerisinde olduklarını, maliyetin altında ürün satarak rekabetin yok edilmesine çalıştıklarını ve acilen Perakendecilik Yasası’nın çıkarılmasının gerektiğini söyledi.

TSO MESLEK KOMİTELERİ MÜŞTEREK TOPLANTISI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2009 Cumartesi 17:04:05
Güncelleme :10 Ekim 2009 Cumartesi 19:12:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?