2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Mesleki eğitime AB desteği

MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ'NE AB DESTEĞİ

Milli Eğitim Bakanlığı Samsun Mesleki Eğitim Merkezi, geliştirdiği proje ile Avrupa Birliği (AB) Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Projesi kapsamında desteklenmeye değer görüldü.

Samsun Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün proje koordinatörlüğünü yaptığı, 'Çarıklık Eğitiminde Bilişim Teknolojileri' başlıklı proje, AB Leonardo da Vinci Mesleği Eğitim Projesi kapsamında desteklenecek. Projenin yerel ortaklarının Samsun İl Özel İdaresi, Samsun Elektrik-Elektronik Teknisyenleri Odası, Samsun İlkadım İlçe Belediyesi ve Şanlıurfa 75. Yıl Mesleki Eğitim Merkezi temsilcileri olduğu öğrenildi. Proje koordinatörü ve Samsun Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Vekili Uğur Kutlu, okullarının başarılı bulunup desteklenmeye değer görülmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Uğur Kutlu, "Yerel ortaklardan oluşan proje ekibi, eğitimin ortamlarının ve akıllı sınıfların incelenmesi, eğitim araçlarının araştırılması, bilgisayar teknolojilerinin araştırılıp incelerek ülkemize aktırılması, iki ülke arasında var olan kültürel bağların daha da ileri götürülmesi ve yeni dostlukların oluşması için çalışmalar yapacak. Bu kapsamda 6 öğretmenden oluşan proje ekibi, iki hafta süreyle Almanya'nın Mannheim ve Ludwigsshafen şehrinde kalarak burada incelemelerde bulunacaklar" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 19:12:05
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 23:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?