2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

METEF Fuarı açıldı

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF), kapılarını ziyaretçilerine açtı.


Her yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen METEF Fuarı'nda, 52 meslek ve teknik eğitim veren kurumlarda öğrenim gören öğrencilerin, eğitim yılı içinde yaptıkları projeler tanıtıldı. 10 yıldır düzenlenen ve 3-6 Haziran tarihleri arasında açık kalacak fuarın açılışı, Merkez Endüstri Meslek Lisesi fuar alanında Vali Hasan Basri Güzeloğlu tarafından yapıldı.


Açılışta konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, mesleki eğitimin önemine değinerek, ihtiyaca göre Samsun'da meslek bölümlerinin açılması için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Üniversite desteğinin alınarak mesleki eğitimlerin daha da geliştirileceğini belirten Güzeloğlu, yetişmiş insan gücünün ülke kalkınması için önemli olduğunu vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas, 2005-2006 yılları arasında 20 bin 300 meslek liselerinde öğrenci varken, 2008-2009 eğitim öğretim yılında sayının 27 bin 100'e çıktığını kaydetti. Açılışını ardından standlar gezildi. Fuarda özellikle kuaförlük ve cilt bakım bölümleri ilgi çekti.
 

İha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 14:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?