2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Mevsimlik işçilere yardım

Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı ve beraberindeki heyet, Bafra'nın yakın köylerinde çalışan Doğulu mevsimlik tarım işçilerine gıda ve giysi yardımında bulundu.


İşçilerin Adaköy, Kalaycılı ve Şeyhören köylerindeki geçici konaklama yerlerini ziyaret eden Kaymakam Boyacı, genellikle Urfa civarından gelen mevsimlik işçilerin sorunlarına çözüm yolları aradı. Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, "Tarım işlerinde çalışmak üzere her yaz döneminde olduğu gibi, bu yaz dönemi de Bafra ilçemize gelen mevsimlik tarım işçileri köylerimizde yetiştirilen ürünlerin toplanması, çuvallanması ve kamyonlara yüklenmesi konusunda büyük özveri ile çalışıyorlar. Bu çalışma azimlerinden tarla sahipleri de memnun. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden kalkıp aileleri ile birlikte rızklarını kazanmak için Bafra'ya gelen bu işçilerimize Devlet olarak ne gerekiyorsa sahip çıkılmaktadır" dedi.


Boyacı, şöyle konuştu: "Çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak amacıyla Halk Eğitim Müdürlüğümüzce eğitim programı, sağlık sorunları ile ilgili gezici sağlık ekipleri ile gerekli kontrollerin yapılması,vizesi biten yeşil kart sahiplerinin Sosyal Yardımlaşma Fon Müdürlüğü'nden yardımda bulunulacaktır. Ayrıca her türlü sorunları olduğunda kapımızın sonuna kadar açık olduğunu belirtmek isterim."


Sorunları dinleyen Kaymakam Boyacı, Ramazan ayı olması dolayısı ile mevsimlik işçi ve ailelerine gıda, giysi yardımında bulundu.
Ziyaretlere Bafra Kaymakamı Ayhan Boyacı, Bafra İlçe Jandarma Komutanı Jan.Yzb.Ufuk Aruk, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yayla, Bafra İlçe Müftüsü Bürhan Keleş, Bafra İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Bafra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Hasan İrer, Bafra Özel İdare Müdürü Yakup Tulum, Bafra Halk Eğitim Müdürü Hasan Yiğit, köy muhtarları katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 19:11:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?