2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Mezbahanın kaldırılması isteniyor

Mahalle toplantılarında Yavuz Selim Mahalle sakinlerinin sıkıntılarını dinleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, vatandaşların mezbahanın kaldırılması ve Yılanlı Dere'nin ıslah edilmesi isteğiyle karşılaştı.


2004 Yerel seçimlerinde Caniklilerin yerel yönetimlerde usta olarak gördüğü AK Parti'li kadrolara oylarını vererek, başa getirdiklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 5 yılık zaman zarfı içerisinde ilçeye kazandırılanlarla Caniklilerin ne kadar doğru karar verdiğinin ortada olduğunu söyledi. 5 yıldır halkın dertlerinin dinlenmesinde, mahallelere ve ilçeye yapılan hizmet ve yatırımla ilgili bilgi verilen mahalle toplantılarına devam ettiğini kaydeden Başkan Genç, "Sizler, yerel yöneticileri halka hizmet etmesi için seçiyorsunuz. Halka hizmet edeni en iyi sizler biliyorsunuz. Canikliler; kendi dertleri ile yatıp kalkan, gece gündüz sizlerle beraber olan, sevincinizi ve üzüntünüzü paylaşanları çok iyi biliyorsunuz. Biz dün buradaydık, yarın da ve yaşadığımız süre içerisinde burada olacağız. Bu bölgede yaşamayanlar, mezbahanın sıkıntısını nereden bilsin? Derenin ıslah olmamasından kaynaklanacak problemin oluşturacağı sonuçları nereden bilsin? İşte içinizden birisi olarak sizlerin yaşadığı bu sıkıntıları yakinen çok iyi biliyorum. Mezbaha ve dere ıslahları bizim hizmet alanlarımız içerisinde değil. Buna rağmen aciliyet arz ettiği için Teknepınar Deremizde ıslah çalışmaları yaptık" dedi.


Mezbahanın kaldırılması ve dere ıslahlarının Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet alanı içerisinde olduğunu dile getiren Başkan Osman Genç, "Büyükşehir Belediyemiz bu yıl içerisinde mezbahayı başka bir yere taşıyacak. Bu alanda yapılacak çevre düzenlemeleri çerçevesinde de dere ıslahı çözüme kavuşmuş olacak. Yavuz Selim Mahallemizden mezbahanın gitmesi ve bu alanda yapılacak olan regreasyon çalışmaları ile katma değer kazanacak. Dün, yatırımcının yatırım yapmaktan kaçındığı Canik, özel, kamu ve belediyenin bölgeye kazandırdığı yatırımlarla değeri artmıştır. Biz varolduğumuz süre içerisinde bu artış devam edecektir" diye konuştu.
Başkan Genç ayrıca, Yavuz Selim Mahallesi'ne 5 dönüm alan üzerine yapılacak olan çok amaçlı salon projesinin de bu yaz dönemi yapılacağını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 14:20:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?