2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

MGA bilgilendirme toplantısı

Milli Güvenlik Akademisi (MGA) bilgilendirme toplantısı, Samsun'da yapıldı.


MGA temsil heyeti, bilgilendirme toplantısı öncesi Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret etti.

MGA Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Şentürk, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Tuğgeneral Tacettin Coşkun, Vakıflar Genel Müdürlüğü Rehberlik ve Teftiş Başkanı Başmüfettiş Metin Sertçelik, Polis Akademisi Başkanlığı Dekan Yardımcısı Turan Temel, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Genel Başkanlığı Daire Başkanı Ercan Türk, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığı Üst Kurul müşaviri Ebubekir Şahin'in oluşturduğu heyeti kabul eden Vali Güzeloğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere ilk adımı attığı Samsun'da Milli Güvenlik Akademisi Komutanı ve müdavimlerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Güzeloğlu, "MGA üst düzeydeki sivil yöneticilerin ülke güvenliği ve geleceği hakkında bilgilendirildiği, eğitildiği, ülkenin gelişimine, kalkınmasına katkı sağlayan çok önemli bir kurumdur.

Akademi komutanı ve müdavimlerinin bu noktada Samsun'da buluşmasını önemsiyorum. Bu buluşma bölgesinin merkezi, ekonomik, tarihi, sosyal anlamda da belirleyicisi olan Samsun'un kendisini tanıtması adına da bir fırsattır" dedi.


MGA Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Şentürk ise, önceden planlanan program kapsamında Samsun'a geldiklerini kaydetti. 66. dönem müdavimleri olarak Samsun'da bilgilendirme toplantısı düzenleyeceklerini ifade eden Şentürk, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izlediği yolda biz de devam ederek, Havza, Amasya, Sivas, Erzurum ve Ankara'ya gideceğiz. Büyük Atamızın izlediği yolu izleyerek, tarihimizle ilgili bilgilerimizi yerinde tazeleyeceğiz" şeklinde konuştu.


Konuşmaların ardından Vali Güzeloğlu ve Tuğgeneral Şentürk birbirlerine plaket takdim etti. Ziyaret sonunda Tuğgeneral Şentürk, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Heyet, daha sonra Devlet Su İşleri (DSİ) Toplantı Salonu'nda basına kapalı bilgilendirme toplantısı yaptı.

İha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 18:12:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?