6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

MGA heyetinden Atatürk Evi'ne ziyaret

Milli Güvelik Akademisi (MGA) Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Şentürk ve temsil heyeti üyeleri, Atatürk Evi'ni ziyaret etti.

Valiliğin davetlisi olarak Samsun'a gelen MGA Komutanı Hüseyin Şentürk ile 80 temsil heyeti üyesi, Tekkeköy ilçesinde bulunan ve Kutlukent Belediyesi'nce Atatürk'ün Selanik'teki evinin birebir aynısı olarak yaptırılan Atatürk Evi'ni gezdi.

Kutlukent Belediye Başkanı Hayati Tekin tarafından karşılanan MGA heyeti, Atatürk Evi'ni ziyaret ederek buradaki Atatürk'e ait eşyaları inceledi. Atatürk Evi Anı Defteri'ni imzalayan MGA Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Şentürk, günün anısına beraberinde getirdikleri hediyeleri Başkan Hayati Tekin'e sunarak, Milli Mücadele'nin başladığı şehirde yapılan bu anlamlı eseri ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Atatürk Evi hakkında bilgi veren Başkan Tekin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, MGA Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Şentürk'e, eserle ilgili kitap ve broşür takdim etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafının çektirilmesiyle sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 14:15:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?