2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

MHP'den AKP'ye katılım

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Kadın Kolları Yardımcılığı ve Canik İlçe Kadın Kolları Başkanlığı yapmış ve partisinin meclis üyeliği listesinin 15. sırasında bulunan Neşe Erge, mensup olduğu MHP'den istifa ederek yanındaki 50'yi aşkın bayanla birlikte AK Partiye üye oldu.

 

 


Partiye katılım nedeniyle AK Parti Canik İlçe Başkanlığı'nda tören düzenlendi. Törene AK parti Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kadın Kolları Başkanı Safiye Öz ve partililer katıldı. Üyelik formlarını kendileri dolduran MHP'liler, AK parti camiasına katılmaktan mutlu olduklarını söylediler. MHP'de, İl Kadın Kolları Yardımcılığı ile Canik İlçe Kadın Kolları Başkanlığı yapmış ve 2009 Mart yerel seçimlerinde Canik Belediyesi Meclis üyeliği listesinin 15. sırasında yer bulan Neşe Erge, AK Parti'li bir belediye tarafından Canik'e yapılan hizmetleri gördüğünü ve bundan dolayı da AK Parti'ye geçmeye karar verdiğini söyledi. “AK Parti'de olmaktan mutluyum” diyen Erge, "MHP'den istifa ederek AK Parti'ye üye oldum. Burada olmaktan çok mutluyum. Belediye Başkanımız Osman Genç'in Canik'te yaptığı çalışmalarından memnun kaldım. Bundan dolayı da buradayım. Canik halkı ve partili arkadaşlarımla birlikte yola devam diyorum” dedi.


Türk siyasi hayatına mührünü vuran AK Parti'nin hiç bir zaman yapamayacağı sözü vermediğini belirten AK Parti Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu, bu ilke doğrultusunda da hizmetlerini yerine getirdiğini söyledi. Hocaoğlu, "Dün ve bugünde olduğu gibi halk düşünülerek yapılan tüm çalışmalar başarıya ulaşmıştır. 29 Mart yerel seçimleri içinde Canikimize en iyi ve en güzel hizmeti sunacak, halkımızın kabul gördüğü insanları İl Genel Meclisi ve belediye meclisi üyeliklerine seçtik. Uyum içerisinde de seçim çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Farklı partilerde il genel ve belediye meclisi üyeliklerinin seçiminde tatsızlıklar yaşandığı malum. Partimizde böyle bir durum olmadığı gibi, her gün partimize katılımla ilgili talepler geliyor. Bunları değerlendiriyor, gerekli katılımları kabul ediyoruz. Halkımıza hizmet etme noktasında yürüyerek değil, koşarak yolumuza devam ediyoruz. Bugün itibariyle bizimle AK Parti bayrağını sallayacak MHP İl Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı ve Canik İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunan Neşe Erge arkadaşımız ve beraberindekiler partimize katılmak istediler. AK Parti'nin kapıları herkese ve her kesime açıktır. Özellikle hanımlarımızın katılımları bizleri son derece memnun etmektedir" diye konuştu.


İnsanlara hizmet aracı olarak kullanılan siyasetin uzun soluklu bir iş olduğunu dile getiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç ise şunları söyledi:
"Bu işi beraber yürütme adını partimize katılan Neşe Erge'ye beraberindekilere teşekkür ediyorum. Birlikte millete hizmet adına çok güzel hizmetlere imza atacağız. Siyaset hizmet etme aracıdır. Yalnız kişilere değil, topluma hizmet etmektir. 5 Yıldır Canik'te herkesi ve her kesimi kucaklayan bir anlayışla hizmet ettik. Aynı anlayışla halkımıza hizmet edeceğiz. Hedefimiz, Canik'te Karadeniz Bölgesi'nin en fazla oy oranını elde etmek. Hedefimiz bu. Kimse ile kavgamız yok. Bizler hep koşuyuz. Komşusu ile kavga eden bir toplumun geleceği olur mu? Olmaz. Bu nedenle bizim ilkemiz, çalışmak, çalışmak, çalışmaktır. Bu ilke doğrultusunda hareket ederek, ilçemize hizmetler getirdik. Hangi partiden olursa olsun, biz halkımızın hizmetine talibiz. Bizim sloganımız hizmet. Bu hizmeti yapmak içinde gücümüzü milletten almaktayız. İşimiz hizmet, gücümüz millettir. Bu nedenle seçimlerimizin barış ve huzur içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Caniklilere hizmet noktasında AK Parti'yi tercih eden Neşe Erge ve yanındaki arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum."
Yapılan konuşmalarından ardından Neşe Erge, AK Parti'ye üyelik formunu doldurdu. Daha sonra Erge'ye, Canik Belediye Başkanı Osman Genç çiçek verdi, İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu da AK parti rozetini taktı. Rozet takma törenin sonunda ise partililer objektiflere poz verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 16:44:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?