4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

MHP'den AKP'ye suç duyurusu

MHP SAMSUN'DA AK PARTİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Ağustos'taki Samsun mitingi öncesinde, AK Parti İl Başkanlığı yöneticilerinin astırdığı afişlerde propaganda yasağının çiğnendiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

İl binasında basın toplantısı düzenleyen MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Samsun'da da AK Parti'nin hukukunun hüküm sürdüğünü öne sürdü. 23 Ağustos 2010 akşamına kadar duvar ilanı ve bayrak asılmaması konusunda Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı olduğunu hatırlatan Karapıçak, Samsun'da 22 Ağustos'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak miting öncesinde birçok noktada 'evet' pankartlarının asıldığını kaydetti. MHP olarak il ve ilçelerde

yapılan seçim yasağı ihlallerini fotoğrafladıklarını ve Samsun Valiliği ile Cumhuriyet Savcılığı'na AK Partili yöneticiler hakkında suç duyurusu bulunduklarını ifade eden Karapıçak, pankart ve afişlerin toplatılmasını istediklerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2010 Salı 17:54:03
Güncelleme :17 Ağustos 2010 Salı 18:39:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?