2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

MHP'den Tarkan'a çağrı

Milliyeçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, ünlü pop sanatçısı Tarkan'ın dedesi olarak bilinen Dr. Fethi Tevetoğlu'nun, mezarını ziyaret ettikten sonra "Tarkan'ı dedesinin izinden giden layık bir torun olmaya" davet etti.


Samsun'da '3 Mayıs Türk Milliyetçilik Günü' etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldı ve ünlü pop sanatçısı Tarkan'ın dedesi olarak bilinen Dr. Fethi Tevetoğlu'nun Samsun Asri Mezarlığı'nda bulunan mezarı ziyaret edildi. Tarkan'ın dedesi olan Dr. Fethi Tevetoğlu'nun MHP lideri Alparslan Türkeş ile birlikte 1944'deki Türkçülük-Turancılık Davası'ndan yargılandığını söyleyen MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak, "Tarkan'ın dedesi Tevetoğlu, Türkeş ile birlikte 3-4 sene 'tabutluk' denilen hücrelerde yatan bir üsteğmendi. Eski Samsun senatörü olan Tevetoğlu'nun pek çok kitabı da bulunmaktadır" dedi.


Fethi Tevetoğlu'nun torunu Tarkan'ın Türk Devleti'ne karşı duyarsız olduğunu iddia eden Karapıçak, Tarkan'ın dedesinin Türk milletinin ilelebet varolması için Türk milliyetçileriyle birebir işbirliği yapan üstün bir doktor olduğunu dile getirdi.
Tarkan'ın şarkı söylemesinin kendi benliğinden ve kültüründen uzak bir yaşam sürmesine bir anlam veremediğinin altını çizen Abdullah Karapıçak, "Tamamen Türk kültürünün dışındaki Avrupa kültüründe sahne alan bir insan haline gelmiş.

Tarkan'ı dedesinin 1944 yılındaki milleti için kahramanca mücadelenin torununa layık bir birey olmaya davet ediyorum. Kendi neslinin ve milletinin tarihteki devamını istiyorsa o milletinin kültürüyle ve adetleriyle yetişmesi lazım. Tarkan'da Türk törelerini, geleneklerini ve dedesinin verdiği mücadelesini otursun düşünsün. İnşallah kendince Türkiye için manevi duygulara karışır. Tarkan'ın manevi duygulara karışmasını canı gönülden istiyoruz. Türk milletinin manevi duygularına karışması halinde ise sevinecek ve gurur duyacağız" diye konuştu.
Dr. Fethi Tevetoğlu'nun 7 Kasım 1989'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 09:37:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?