2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Mikro kredi toplantısı yapıldı

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde, "Mikro Kredi Projesi" bilgilendirme toplantısı yapıldı.


Samsun Valiliği ve İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü'nce düzenlenen toplantı, Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Mikro Kredi Merkez Müdürü Ferdanur Akbulut ve Samsun Valiliği Sosyal Hizmetler ve Engelliler Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Mehmet Huntürk, Vezirköprü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Kadir Veral ve çok sayıda bayan katıldı.
Mikro Kredi Merkez Müdürü Ferdanur Akbulut, Samsun Valiliği'nce başlatılan, özellikle dar gelirli kadınlar için fırsat niteliğinde olan Mikro Kredi Projesi için Samsun İl Özel İdaresi'nce uygulama kararı alınarak kaynak ayrıldığını söyledi. Projenin 5302 sayılı Yasa doğrultusunda bir sivil toplum kuruluşu üzerinden yapılacağını ifade eden Akbulut, "İlimizde mikro kredi çalışmaları, bu konuda tecrübe ve birikimleri bulunan ve Türkiye'nin 30'a yakın ilinde şubesi bulunan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ile yürütülüyor. Vakıf için İl Özel İdare bünyesinde ofis tahsis edildi. Burada vakıf tarafından gerekli eğitimleri almış olan 2 personel görevlendirildi ve dar gelirli kadınlara yönelik kredi verme çalışmaları başlatıldı" dedi.


Mikro kredinin dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmalarına imkan sağlayan teminat ve kefalet istemeden verilen küçük bir sermaye olduğunu kaydeden Akbulut, "Teminatsız ve kefaletsiz kredi almak için aynı mahallede oturan benzer ekonomik ve sosyal şartlarda yaşayan 5 kadının bir araya gelmesi sonucu oluşturulan grup üyelerinin her birisine ayrı ayrı kredi verilir. Para, kredi hizmet maliyeti ile birlikte 46 haftada ve haftalık olarak geri ödenir. Taksitlerin tahsil edilmesi için mikro kredi çalışanı mahalle veya köye gelerek tahsilatı yapar" diye konuştu.


Ferdanur Akbulut, ilk yıl için öngörülen kredi tutarının 100 ila 700 TL arasında olduğunu, ancak kredi alan kadının girişimcilik ruhu ve potansiyeli dikkate alınarak mikro kredinin her yıl bin TL'ye kadar arttırılabildiğini dile getirdi.
Soru-cevap şeklinde geçen toplantıda projenin Samsun ve ilçelerinde yaygınlaştırılması ve daha çok kadına ulaşılmasının hedeflendiği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 16:51:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?