2
Mayıs
2024
Perşembe
SAMSUN

Mikro kredi yeniden başlıyor

Samsun'da daha önce uygulanamayan Mikro Kredi Projesi, yeniden hayata geçirilip İl Özel İdaresi'nin organizasyonunda bayanlara faizsiz kredi verilerek iş kurmalarına imkan sağlanacak.


İl Genel Meclisi Şubat ayı 4. toplantısı, Necati Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Vezirköprü ilçesi Bayram ve Ağcaalan köyünün köy yerleşik alanı ve civarının tespiti, yine aynı ilçenin Ağcayazı köyündeki bir benzin istasyonuna LPG ilavesi yapılmasıyla ilgili komisyon raporu okundu ve oylanarak kabul edildi.


Gündem dışı görüşmelerde İl Özel İdaresi'nin birçok ilde uygulanan dünya projesi olan Nobel ödüllü Mikro Kredi Projesi'nin Samsun'da da yeniden uygulanmasıyla ilgili teklif yazısı okundu. Söz alan İl Özel İdare Genel Sekreteri Aslan Karanfil, 2008 yılında meclisten yetki alındığını, ama projeyi ortak yürütülecekleri olan toplum Gönüllüleri Vakfı'nda bazı sorunlar çıkması nedeniyle uygulanamadığı söyledi.


Projenin fakir veya yardıma ihtiyaç duyan insanlara sürekli yardım etmek yerine, onlara kendi hayatlarını sürdürebilmeleri için faizsiz kredi imkanını kapsadığını dile getiren Karanfil, kredi miktarlarının 700 ila bin 500 TL arasında değiştiğini belirtti. Kredinin özellikte evde yapılabilen, el sanatları dahil bir çok projenin uygulanmasına olanak sağlanacağını ifade eden Karanfil, "Bir başlangıç için bayanlara imkan sağlanıyor. İlimizde bu projeyi yeniden uygulayacağız. Samsun'un yöresel el sanatlarının eğitim verilerek evlerde yapılması gibi düşüncemiz var" dedi. İl Özel İdaresi'nin talebi komisyonda görüşülmek üzere gündeme alındı.

İha
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2009 Perşembe 19:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?