6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Milletvekili'nden tershane açıklaması

AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı, Samsun Milletvekili Suat Kılıç, tersanenin Samsun'da ekonomik kalkınma sürecinin en önemli hamlesi olduğunu söyledi.


Tersane konusunda yapılan spekülasyonlara tepki gösteren ve tersanenin önemine değinen Milletvekili Suat Kılıç, tersane konusunun Samsun için artık bir milli meselesi olduğuna dikkat çekerek, "Tersane Samsun'da ekonomik kalkınma sürecinin en önemli hamlesidir" dedi.


Samsun'un tersane alanında Türkiye'nin liderliğine oynadığını, Tersane Projesi'nin Samsun'u bölgesel kalkınmanın lokomotifi olmaya doğru zorladığını vurgulayan Kılıç, büyük ve çileli bir yolun sonunda, 30 yıldır konuşulan projeyi hayata geçirdiklerini dile getirdi. Kılıç, "Bu bir devlet yatırımıdır. Bir milli projedir. Ama maalesef herkeste aynı duyarlılığı göremiyoruz. Önce DLH'nın kantarına müdahale edildi. Ardından yol ve asfalt kavgası başladı. Şimdi açık ve net olarak söylüyorum, çekin elinizi tersanenin yakasından. Bu konuyu siyasi istismar ve polemik konusu haline getirmeyin. Bırakın işimizi yapalım. Mendirekleri 2 yıl içinde bitirip üretime gecelim. Gençlerimize iş imkanı verelim" diye konuştu.


"Samsun'un takoza değil çekiciye, frene değil gaza ihtiyacı var" diyen Kılıç, şöyle konuştu: "İnatçı söylemlerle, kırık kalplerle hizmetler yürümez. İlla duygusallıkla hareket edilecekse tersane üzerinden yapılmasın bu kavga. Görevi ihmal gibi zorlamalara girilirse konuyla ilgili olarak 'engellenen kamu yatırımı' gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı'nı harekete geçirecek süreçler söz konusu olabilir. Tersane konusunda geciktirici engellemelerin mutlaka bir bedeli olur."

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 16:00:56
Güncelleme :10 Haziran 2008 Salı 17:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?