6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Milli gurur Milli forma' sergisi açıldı

Samsun'da, merhum Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Başkanı Hasan Doğan anısına düzenlenen "Milli Takım Milli Forma" adlı sergi açıldı.


Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Samsun Valiliği ve TFF tarafından organize edilen "Milli Gurur Milli Forma" sergisi için Atatürk Kültür Merkezi'nde açılış töreni düzenlendi. Törene Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Atal, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsunspor Başkanı Fuat Köktaş, TFF Bölge Müdürü Ünal Erdemli, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Eker ve öğrenciler katıldı.


Açılış töreninde konuşan TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Atal, kısa zaman önce vefat eden Hasan Doğan'ın anısına düzenlenen sergiyi gezen vatandaşların Milli Takım'a olan sevgilerinin artacağına inandığını söyledi.
Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise şunları söyledi:


"Türk Milli Takımı ve onun federasyonu, cumhuriyetimizin kuruluşundan bu zamana kadar milletçe bizi sevindiren, onurlandıran ve birçok başarıya imza atan tanıkları olarak bugün karşımızda. Altı çizilmesi gereken en önemli husus, başarının sürekli olduğu takdirde anlamlı ve güzel olduğudur. Türk Çocuklarının kabiliyetlerini sergilemeleri için alt yapıların iyi hazırlanması gerekir. Federasyonun bu doğrultuda çabaları olacağından eminim." Vali Hasan Basri Güzeloğlu, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Atal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Samsunspor Başkanı Fuat Köktaş ve diğer konuklarla beraber kurdele kesilerek serginin açılışı yapıldı. Açılışın ardından sergi gezilerek tarihe tanıklık eden formalar incelendi.


Sergi, 30 Ekim-01 Kasım 2008 tarihleri arasında açık kalacak. Ücretsiz gezilebilecek olan sergide 1923 yılından bugüne kadar gurur kaynağı olan Milli Takım formaları sergileniyor ve Milli Takım tarihi hakkında bilgi veriliyor. Sergide ayrıca, merhum Hasan Doğan anısına da bir köşe oluşturuldu.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 09:25:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?