4
Mayıs
2024
Cumartesi
SAMSUN

Mimar ve mühendisler iftarda buluştu

MİMAR VE MÜHENDİSLER GRUBU'NDAN İFTAR

Mimar ve Mühendisler Grubu Samsun Şubesi'nce OMTEL Otel'de iftar programı gerçekleştirildi.

İftarda Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, İl Çevre ve Orman Müdürü Ömer Albayrak, Samsun Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Dursun Ali Ömür, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ferşat Kolbakır, Mimar ve Mühendisler Grubu Samsun Şube Başkanı Murat Albayrak, yönetim kurulu üyeleri, üyeler ve birçok mimar ve mühendisin katılımıyla yaklaşık 90 kişilik bir topluluk bir araya geldi.

Mimar ve Mühendisler Grubu Samsun Şube Başkanı Murat Albayrak, katılımcılara hitaben, Ramazan ayının rahmet, bereket ve mağfiret getirmesi temennisi ile başladığı konuşmasında, yüce yaratıcının, hikmet, imar ve ihsanla yarattığı varlıklardan biri olan arıların muhteşem yaşam serüvenlerinden, yaratılış gayelerindeki hedeflerine doğru ilerlerken, öğretileri doğrultusunda, neleri göze alarak nasıl bir mücadele sergilediklerinden bahsedip, bu varlıkların bu azim ile eşsiz ve mucizevi bir ürünü, nasıl ortaya çıkartabildiklerini ve benzer biçimde ilahi emre ve öğretilere tam manasıyla uyabilen insanların da serdedecekleri mücadele sonunda, dertlerden kurtulup, huzur bulup, başarının efendisi olabileceğini vurguladı. Albayrak, "Başarımızı arttırmak ve hayatımızdaki değerleri yükseltmek istiyoruz. Bu yolda bize yol ve yordam sunacak eserler arıyoruz. Ancak son zamanlarda televizyonun ve internetin getirdiği eylemsiz, girişimsiz hayalcilikten sıyrılamıyoruz. Önce kolay ve bedavadan yollar arıyoruz. Sonra da insanı üretici yerine koyan sırlı, çekimli, kuantumlu formüllere inanıyor, yıllar içinde bir arpa boyu yol alamıyoruz. Biz böyle hayallerle oyalanırken hayat ayaklarımızın altından akıp gidiyor. Küresel aktörlerin istediği budur. Kendi elitleri dışındaki toplulukları sürü yerine koyuyorlar. Sürüler düşünmemeli, sadece onlara hizmet için çalışmalı, dönen dolapları anlamamalı, boş hayallerle oyalanmalı. Sürüler sadece taklit etmeli, çılgınca tüketmeli, borç içerisinde kavranmalı, özgün bir sanata, ciddi bir beceriye sahip olanlarsa mutlaka kendi küresel değerlerine boyun eğenler arasından çıkmalı. Küresel güçlerin pazarladığı her şey o güçlerin saflarını güçlendirmeye hizmet ediyor. Biz de başardığımızı kazandığımızı sanarak oyalanıyoruz ve yıllar sonra perdeler çekilince soyulduğumuzu anlıyoruz" dedi.

Albayrak, "Bir sır arayana benim verebileceğim sır iki kanattır: Hikmetine uygun şekilde üretmek için çalış ve gerektiği gibi dua et. İste ve hakkıyla çırpın. Dua ve çalışma başarı güvercininin iki kanadıdır" şeklinde seslendiği topluluğa; zamanın iyi değerlendirilmesinin önemini vurgulayan sözlerinin ardından, "Çalışmaya köle olan başarıya sultan olur" diyerek sözlerini tamamladı.

Davetlilerin birbirleriyle tanışma ve kaynaşma sohbetlerinin ardından program son buldu.

MİMAR VE MÜHENDİSLER GRUBU'NDAN İFTAR
MİMAR VE MÜHENDİSLER GRUBU'NDAN İFTAR
MİMAR VE MÜHENDİSLER GRUBU'NDAN İFTAR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 22:17:01
Güncelleme :19 Ağustos 2010 Perşembe 08:58:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?