6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Mimarlardan ziyaret

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Selami Özçelik ve yönetim kurulu üyeleri, Canik Belediye Başkanı Osman Genç'i makamında ziyaret etti.

Yeni yönetim olarak belediye başkanlarını ziyaret ettiklerini belirten Selami Özçelik, kamuya hukuksal kimlik kazandırmak için toplumun en iyi şekilde bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Şehirlerin planlanmasında dikkate alınması gereken en önemli unsurun halkla ortak paydada buluşmak olduğunu vurgulayan Özçelik, "Şehirler en az 50 yıllık gelecek hesaba katılarak planlanmalı. Planlar yapılırken, kent kültürü de unutulmamalı, çünkü eskiden yüzde 30 olan şehirleşme oranı bugün itibariyle Türkiye'de yüzde 70'lere kadar ulaştı" dedi.


Şehirlerin planlanmasında şehir plancıları ve mimarlar odası gibi sivil toplum kuruluşlarının önemli olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Osman Genç, "Sivil toplum örgütleri toplumun şekillenmesinde önemli rol oynamaktalar. Özellikle şehirlerin planlanmasında en önemli oda mimarlar ve şehir plancıları odaları. Bu iki oda görevlerini etkin bir şekilde yerine getirmeli. Çünkü buna ihtiyaç var. Bu iki odanın da belediyelerle direkt olarak temas halinde olmaları gerekmektedir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 15:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?