6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Minareye baz istasyonu olur mu?

Samsun'da bir minareye takılan baz istasyonunun kabloları baltayla kesildi.

Tamir için camiye gelen firma görevlileri, vatandaşların tepkisi nedeniyle onarımı çevik kuvvet koruması altında gerçekleştirdi.


100. Yıl Bulvarı Rasathane Mahallesi'nde bulunan Rasathane Camii minaresine, müftülüğün izniyle cami yardımlaşma derneğinin girişimleri sonucu bir GSM operatörüne ait baz istasyonu takıldı. İbadethaneye böyle bir teknik cihazın takılmasının uygun olmadığını ve sağlığı tehdit ettiğini belirten mahalle sakinlerinin tepkilerine rağmen baz istasyonu minareye takıldı.

Yaklaşık 1 ay önce henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler, baz istasyonuna ait bağlantı kablolarını baltayla kesti. Olayın ardından
tamir için gelen görevlilere engel olmak isteyen vatandaşlar, sağlıklarının tehdit altında olduğunu öne sürdü. Engellemelerle karşılaşan firma görevlileri, emniyetten yardım istedi. Camiye çevik kuvvet ekipleriyle birlikte gelen teknik uzmanlar, minareye çıkarak kesilen kabloları tamir etti.

Camiye girmek isteyen vatandaşları ise çevik kuvvet görevlileri engelledi. Çalışma bitene kadar caminin kapısında nöbet tutan polis, içeri kimseyi almadı. Minarenin girişine de çelik kapı takıldı.


Mahalle sakinlerinden Bedriye Yılmaz, sağlıklarının tehdit altında olduğunu, baz istasyonunu mahallelerinde istemediklerini söyledi. Sabri Bahadır ise, ibadethanede bu tür teknik cihazların olmasını hoş karşılamadıklarını, baz istasyonlarının zararlarının ortada olduğunu dile getirdi.

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 12:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?