3
Mayıs
2024
Cuma
SAMSUN

Minderlere döndü!

MİLLİ GÜREŞÇİ ABDULLAH GÜNGÖR YENİDEN MİNDERDE

Uyarıcı madde kullandığı gerekçesiyle Türkiye Güreş Federasyonu'ndan 1 yıl ceza alan milli güreşçi Abdullah Güngör, federasyonun cezasını 2 yıla çıkarttığını ve 2 kere başvurduğu Tahkim Kurulu'nun verdiği karar ile cezasını tamamlayarak yeniden minderlere döndüğünü açıkladı.

2009 yılında İstanbul'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda idrar testinde uyarıcı madde bulunduğu gerekçesiyle Türkiye Güreş Federasyonu'ndan 1 yıl ceza alan 25 yaşındaki Milli Güreşçi Abdullah Güngör, "Ben de kansızlık var. Doktordan kansızlık ve iştah açıcı ilaç almıştım. İştah açıcı ilacın içerisinde bulunan bir madde yüzünden bu cezayı aldım. Doping kontrolüne girmeden öncede bu ilacı kullandığımı söylemiştim. Benim tek suçum kulüp doktoruna danışmamam oldu" dedi.

Türkiye Güreş Federasyonu'nun verdiği 1 yıllık cezanın dolmasına 3 ay kala cezasının 1 yıl daha uzatıldığına belirten Abdullah Güngör, "Cezamın neden artırıldığını o zamanki Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak'a sordum. Bana kararın FİLA'dan geldiğini söyledi. Bu nedenle büyük maddi kayıplara uğradım, psikolojim bozuldu. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu'na başvurdum. Tahkim Kurulu 2011 yılının Ocak ayında cezamı durdurdu. Buna rağmen Osman Aşkın Bak bana cezamın bitmediğini söyledi.

Bana 6 ay daha cezam olduğuna dair yazı gönderdi. Tekrar Tahkim Kurulu'na başvurdum. Bu arada Türkiye Şampiyonası, Uluslararası Yaşar Doğu Turnuvası ve Avrupa Şampiyonası'na katılamadım. Tahkim Kurulu yeniden cezamı tamamen durdurdu. 6 aylık cezanın kaldırılmasına karar verdi. Kararda 'Abdullah Güngör'ün cezası 2 yıl değil, 1 yıl uygulanmasına karar verilmiştir' denildi" diye konuştu.

Bunun üzerine Ankara 20. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tazminat davası açtığını açıklayan Güngör, "Tazminat davası devam ediyor. Bu nedenle, maddi kayıplar yaşadım ve psikolojim bozuldu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup yazıp konuyu anlattım. Kendisi bana bir yazı göndererek bu konuda araştırma yapılması için Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'na görev vermiş" şeklinde konuştu.

Tahkim Kurulu'nun son kararından sonra yeniden minderlere dönen Milli Güreşçi, 6 yıldır milli formayı giydiğini belirterek bundan sonraki hedefinin 2011 Dünya Şampiyonası, 2012 Londra Olimpiyatları ve 2013 Akdeniz Oyunları'nda madalya almak olduğunu belirtti.

Bu zamana kadar ulusal ve uluslararası çok sayıda başarısı bulunan genç güreşçi, ayrıca Güreş Milli Takımı'nın da serbest sitil takım kaptanlığını yapıyor. Yaşadığı süreç içerisinde takımı olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor yetkililerinin kendisine çok yardımcı olduğunu açıklayan Güngör, yaşadığı şansızlığı bundan sonraki alacağı başarılarıyla unutacağını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2011 Cumartesi 17:21:00
Güncelleme :2 Nisan 2011 Cumartesi 18:09:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?