6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

'Minia İlkadım' projesi

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım İlçe Kaymakamı Zafer Orhan'ı makamında ziyaret etti.


Yaklaşık bir saatlik bir görüşmenin yapıldığı ziyarette Tok, "Minia İlkadım" projesini anlattı. İlkadım'ın geçmişinin çok eskilere dayandığını ve ilk yerleşimin buralarda yapıldığını söyleyen Başkan Erdoğan Tok, Türk milletinin Milli Mücadele ateşini İlkadım'da yaktığını ve bu özelliğiyle "İlkadım'dan Cumhuriyet'e'' uzanan kurtuluş davasının tasvir edileceği "Minia Türk" benzeri bir yapının yapılmasını hedeflediklerini ifade etti.


İlkadım'ın marka bir kent olması yolundaki çalışmalara hız verdiklerini dile getiren Tok, Kurtuluş Mücadelesi'nin önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ilk adımını attığı ve 29 Ekim 1923 yılına kadar süren dönemi anlatan Minia Türk benzeri bir gezi alanı oluşturacaklarını kaydetti. Havza, Amasya, Sivas ve Erzurum kongreleriyle birlikte Cumhuriyet'in ilanına kadar olan dönemi kapsayan ve Milli Mücadele tarihine ışık tutan yapıların Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk adımını attığı İlkadım'la özdeşleştireceklerini belirten Tok, "Samsun, sadece Karadeniz'in değil, Türkiye'nin de en önemli şehirlerinden birisi. Samsun için İlkadım şehrin kalbi konumunda.

Ticaretin, ekonominin, kültür ve sanatın tam merkezinde bulunan İlkadım, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk adımını attığı noktadır. Adını Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak üzere ilk adımını attığı yer olma özelliğinden alan İlkadım'ın bu geçmişine yakışır bir kent olması için elimizden gelen gayreti ve hassasiyeti gösteriyoruz. İlkadım'ı tarihiyle özdeşleşecek bu projeyi tüm yürekliliğimizle ortaya koyacağız" dedi.


İlkadım İlçe Kaymakamı Zafer Orhan ise bu projeyi yeni duyduğunu belirterek, İlkadım'dan Cumhuriyet'e uzanan sürecin tasvir edileceği projenin kendisini heyecanlandırdığını ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 18:16:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?