6
Mayıs
2024
Pazertesi
SAMSUN

Minibüsçüler otogara yatak serdi!

Samsun'un Havza ilçesinde yeni inşa edilen otogara gitmek istemeyen 50 minibüsçü esnafı, otogarda yatıp kalkıyor.

Bir haftadır evlerine gitmeyen ve minibüslerinin yanında evden getirdikleri yer yataklarında yatıp kalkan minibüs şoförleri, mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Havza 20 Nolu Minibüsçüler Derneği Başkanı Salim Dadaşoğlu, yeni otogar ile hiçbir sorunları olmadığını, sorunlarını Havza Belediyesi'nin çözeceğini belirterek "Biz bir kooperatifiz, bir derneğiz. Amacımız Havza halkına ve ekonomisine katkı sağlamak. Bizim belediyemizden istediğimiz, satışa sunulan bu yerin 20 Nolu Minibüsçüler Derneği olarak iki parselini satın almak istiyoruz. Biz buradan ayrılmak istemiyoruz" dedi.

50 minibüsçünün bir haftadır ev yüzü görmediğini, kimsenin garajda, yerlerde yatıp kalkmaya hevesli olmadığını belirten Salim Dadaşoğlu, şöyle konuştu: "Bu araçların hepsi sıfır alın, hepsi hacizli, herkesin bankalara borcu var. Böyle bir sıkıntı yaşanırken, kim evinde rahat uyuyacak. Minibüsçü arkadaşlar bir haftadır evlerine gitmiyor, burada, yerlerde yatıyor. Bu rezilliği kim yaşamak ister ?"

Belediyenin kapattığı terminal giriş yolunu kendi imkanlarıyla açtıklarını, otobüslerin terminale girerken karşılarında moloz yığını görüp fren yaptıklarını ve manevra yapıp diğer şeritten terminale girmeye çalıştıklarını ifade eden Dadaşoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Herhangi bir kazaya meydan verilmesin diye yolu biz kendi imkanlarımızla açtık. Bu saatten sonra hiçbir arkadaşımız yerini terketmeyecek. Hakkımızı sonuna kadar yasal yollardan arayacağız. Bu işin peşini asla bırakmayacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 13:18:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?